23 Mart 2003

ŞEHMUS SÜRER Eski Belediye Başkanımız

----------------------------------------------------------------------
SÜRGÜCÜ İÇİN GELECEĞE UMUTLA BAKMALIYIZ

Mardin'in doğusunda dağların derin vadileri arasında, dağların sahibi ve vefalı bekçisi Sürgücü Beldesi var. Yamaçlardan vadilere doğru beyaz taşlardan yapılmış çatısı toprak ve kavak ağaçlarıyla örtülmüş evleri, vadinin derinliğine uzanan yemyeşil bahçeler ve dere yatağında akıp giden çayı ile tarihinin ve süslü doğanın keşfini hissettiren Sürgücü Beldesi Mardin'e 48 km. Diyarbakır- Mardin karayolunun 30. cu kilometresinde Gürpınar yol ayrımında Sürgücü levhasını görürsünüz. Mardin eşiği dağlarının uzandığı doğu yönüne doğru ilerlerken gözlerimiz çıplak dağlardan birden bire etekleri meşe ve üzüm bağlarıyla örülmüş vadisinde yemyeşil kavak, söğüt ve çınar ağaçlarının oluşturduğu Sürgücünün doğayla buluştuğu, dinlendiği ve geleneklerini devam ettirdiği taş evlerinin yer aldığı Sürgücü Beldesini göreceksiniz.

Babilin Asma bahçelerini andıran Sürgücü bahçeleri, yaz aylarının sıcak havalarında ev ahalisi ve gelen misafirlerinin mekanı olur. Sürgücü 1996 yılında Belediye olmuş. İlk yerleşim tarihi ise çok eskilere dayanır. Bu anlamda tarihle modernliği ölçülü bir düzeyde buluşturma yolundadır. Yüzyıllarca yıllık mirasın sahibi Sürgücü'nün en büyük varlığı bölgeye göre doğanın güzelliği. İleriki zamanlarda Turizme uygun dinlenme ve mesire yerlerinin projelendirmeye uygun olmasıdır. 1996 yılı Belediye başkanı olduğumudan beri imar planı çalışmasını, kanalizasyon,yol, elektrik, telefon hizmetleri konusunda hummalı bir çalışmanın içinde büyük bir kısmını gerçekleştirerek 2003 yılına umutla girmişiz.

Sürgücü karayolu Sürgücü-Gürpınar arası 22 km.lik yol asfaltlanmış, ulaşımda büyük rahatlık sağlanmıştır. Sürgücü-Savur arası 15 km.lik yol kısmı standartlara uygun açılmış.. Sanatsal altyapı malzeme sıkıştırılması bitirilmiş, asfalt dökmeye hazır hale getirilmiş. 2003 yaz döneminde Karayolu Bölge Müdürlüğümüzün girişimiyle asfaltlama yapılmıştır. Sürgücünün içme suyu projelendirilmiş. Belediye imkanları ölçüsünde çalışmalar sürdürülmektedir.
Ben Belediye başkanı olarak Sürgücünün geleceği için ekonomik ve sosyal çalışmalarla ilgili projelere dikkat çekmek istiyorum. Sürgücüyü geliştireceğiz. Sosyal yapısını devletimizin etkin kurumlarının desteğiyle layık olduğu yere en kısa zamanda ulaşacaktıracağız.
Bu çalışmalarla Sürgücümüzün çehresini değiştirip çağdaş bir belde oluşturma arzumuzu gerçekleştireceğiz. Sürgücü beldesi için geleceğe umutla bakmalıyız.

Mehmet Nimet AYAZ arkadaşa SÜRGÜCÜ BELDEMİZ için yaptığı tanıtım çalışmalarından dolayı kendilerine teşekür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

ŞEHMUS SÜRER
SÜRGÜCÜ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum