24 Eylül 2007

İNTERNETTEN ONLİNE FATİHA OKUMA DÖNEMİ

İletişim aracı olarak hayatımızın her alanına giren İnternet artık Sürgücülü bir vatandaşın kurduğu site aracılığı ile ahiret hayatımıza da girdi.
İstanbul’da ikamet eden Mardinli Mehmet Ayaz Savur ilçesine bağlı Sürgücü Beldesinde bulunan bütün mezarlıklardaki kabirlerin tek tek fotoğrafını çekerek İnternet ortamına taşıdı.

İletişim aracı olarak hayatımızın her alanına giren İnternet artık Sürgücülü bir vatandaşın kurduğu site aracılığı ile ahiret hayatımıza da girdi. Yıllar önce taşındığı İstanbul’a her bayram arifesinde vefat eden yakınlarını ziyaret etmek için gidip geldiği Sürgücü Beldesindeki bütün mezarlıklardaki kabirlerin fotoğraflarını tek tek çekerek kendi tasarladığı www.surgucum.com internet adresine taşıyan Mehmet Ayaz, artık internet ortamı üzerinden yakınlarının ruhlarına bir ‘tık’la fatiha okuduğunu söyledi.
Bireysel bir çaba ile hiçbir ticari amaç gütmeden gönüllü olarak kurduğu internet sitesi aracılığıyla Sürgücü Beldesini tanıtmaya ve sorunlarını kamuoyu ile paylaşmaya çalıştığını belirten Ayaz, “İnternetten mezarlığa Fatiha okuma fikri önceki yıl vefat eden akrabamın kabrini ziyaret etme isteği doğunca aklıma geldi. Yıllık iznimi sadece bu düşüncemi yerine getirmek için memlekete giderek istisnasız bütün kabirlerin fotoğraflarını tek tek çekerek gerçekleştirdim. Bizim beldede her Perşembe akşamı ve bayramlarda kabir ziyaretleri yapılır. Fatiha ve Kur’an’ı Kerim okunur veya okutulur. İl dışındaki herkes de buna katılır. Beldedeki nüfus kadar Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve yurtdışında yaşayan Sürgücülüleri de düşünerek internete herkesin kabir fotoğraflarını ekledim. Artık isteyen herkes bir tıkla vefat eden kendi akrabasının yakınının mezarlığını ziyaret ederek bir fatiha okuyabilir.”dedi.
www.surgucum.com aracılığı ile dünyanın dört bir yanından kendisine telefon geldiğini ifade eden Ayaz, “Yurtiçi veya yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizin bana ‘Allah razı olsun’ demeleri beni mutlu ediyor. Artık herkes evde veya işte her zaman yakınlarının kabrini ziyaret edip fatiha okuyabilirler. Elimde yaklaşık bin 200’e yakın mezarlığın fotoğrafı var ama şuan ancak 317 tanesini Online Mezarlığa yükleyebildim.Geri kalanları da peyderpey yüklemeye devam ediyorum. Mezarlıkta bulunan çoğu kabir otlardan ve bakımsızlıktan dolayı harap durumdaydı. Görünen bütün kabirlerin resmini çektim. Halkımız bu hizmeti duyunca yakınlarının kabirlerine daha iyi bakacaklardır. Hatta yıkılmış kabirleri yapacaklarını da düşünüyorum. Çünkü onlarda yakınlarının mezarlarının internette yer almasını isteyeceklerdir. Bu da belde mezarlığının daha bakımlı olmasını sağlayacaktır.”şeklinde konuştu.
Yaptığı çalışmanın bir çok belediye internet sitesine de ilham kaynağı olabileceğini düşünen Ayaz, bu tür bir çalışmayı ilk defa kendisinin yaptığını ve din adamlarından fetva aldıktan sonra uygulamaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Nezir Güneş / İHA Mardin Şehymus Edis / CHA Mardin

HABERİN ÇIKTIĞI GAZETE VE İNTERNET SİTELERİ

2-www.iletisimgazetesi.com : İnternetten Online Fatiha Dönemi...>>>
3-www.mardinnethaber.com :İnternetten Fatiha Okuma Dönemi...>>>
16-www.heryerdenhaber.com :Mezarlığa gitme dönemi de bitti...>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum