16 Mayıs 2008

MARDİN MARKALAŞIYOR

Tarihi ve mimari yapısı ile inanç turizmi açısında önemli bir potansiyele sahip Mardin’de başlatılan markalaşma çalışmalarına katılan Vali Mehmet Kılıçlar, medreselerinde manastır ve kiliseler kadar temiz tutulması gerektiğini söyledi.

Yay Grand Otelinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Turizm Stratejileri Eylem Planı çerçevesinde marka kent olarak seçilen Mardin’de proje geliştirme, mali yardım programları ve eylem planları uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, tarihi kentin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için halka büyük görevler düştüğünü söyledi. Hizmet kalitesinin turistin isteklerine cevap vermesi gerektiğini dikkat çeken Vali Kılıçlar, Mardin turizm potansiyelinin 2023 yılına kadar istenilen hedefe ulaştırılması için kamu kurumları ve yerel yönetimlerin yanı sıra, kentin asıl sahipleri olan vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirtti. Turizmin Türkiye için çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Vali Kılıçlar, “2023 yılına 60 milyon turist ve 100 milyar dolar bir hedef belirlenmiş. Mardin, alternatif ve kültür turizmi bakımından önemli bir konuma sahip. Ancak vatandaşımızın, temizlik ve çevreye duyarlılık bağlamında turisti misafir olarak görmelerini ve turistin yediğinden içtiğinden kaldığı mekandan beklentilerine dikkat etmeleri gerekir. Sokakların temizliği, hizmet kalitesinin konaklama ve lokantalarda en üst düzeye çıkarılması turistler için kaçınılmaz bir durumdur. Diğer bir konu ise turiste karşı dürüst davranılması gerekir. Turiste Taylant’tan gelen gümüşleri telkari gümüşü olarak satmaya kalkarsak çok yanlış yapmış oluruz.”dedi.

Deyrulzafaran Manastırında son iki yıl içerisinde başlatılan restorasyon çalışmaları ve yapılan çevre düzenlemelerinin manastıra giden turistlere ihtiyaçlarını gidermeye yönelik kolaylıklar sağladığını hatırlatarak aynı durumu Kasımiye Medresesinde de görmek istediklerini vurguladı. Kılıçlar, “Bunu söylerken manastır ve medrese ayrımı yapmıyorum. Sadece her tarihi mekanının korunması ve bakımlı olması açısından örnek verdim. Bu anlamda Kültür ve turizm Bakanlığını Kasımiye Medresesindeki çevre düzenlemesini en kısa zamanda tamamlaması lazım. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tarihi mekanlara yönelik çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Son olarak Surur Garajının restorasyon çalışmaları devam ediyor. Buralar el sanatları ve hediyelik eşya satan esnafımıza tahsis edilecek.Asıl kentin kurtuluşu Kentsel dönüşüm Projesi kapsamında betonarme kirliğinin temizlenmesi ile mümkün olacaktır.”şeklinde sözlerini sürdürdü

Kentin temizliğinden sadece belediyeyi sorumlu tutmanın yanlış olduğuna ifade eden Vali Kılıçlar, vatandaşların kapılanının önünü ve sokaklarını temiz tutarak çöplerini, istenilen saatlerde dışarıda belirlenen çöp toplam alanlarına bırakarak destek vermelerini istedi.

Toplantıda ayrıca belediye başkanı Metin Pamukçu ve Kültür Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdür vekili Savaş Bozdağ da birer konuşma yaptı. Toplantı daha sonra tarafından Türkiye Turizm Stratejileri Eylem Planı çerçevesinde marka kent olarak seçilen Mardin’de proje geliştirme, mali yardım programları ve eylem planlarının ele alındığı seminerlerle devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum