8 Temmuz 2008

Gençlere Siyasi Alanda Katılım Teşviki

AK Parti Mardin Milletvekili, Cüneyt Yüksel; AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nın düzenlediği programa Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat ile birlikte katıldı ve “Başkent Staj Programı ve Gençlik Meclisi” projesi çerçevesinde 120 öğrenciyi konuk etti.


AK Parti Mardin Milletvekili, Cüneyt Yüksel; AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nın düzenlediği programa Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat ile birlikte katıldı ve “Başkent Staj Programı ve Gençlik Meclisi” projesi çerçevesinde 120 öğrenciyi konuk etti.
Türk Parlamenter Birliği ve Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü'nün birlikte düzenlediği “Başkent Staj Programı ve Gençlik Meclisi”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Yardımcısı Mardin Milletvekili Yard. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’in ziyaretçileri olarak Ak Parti Genel Merkez Binasındaki programa katıldı.
Türk gençliğine siyaset ve yönetim alanında teorik bilgilerini pratiğe çevirebilme olanağı sağlamak ve deneyim kazanabilmeleri için fırsat yaratmak amacıyla tasarlanmış ilk proje olan Gençlik Meclisi, Türkiye’nin 4 bir yanındaki üniversitelerin öğrencilerinin katılımıyla oluştu.
“Başkent Staj Programı ve Gençlik Meclisi” ne kabul edilen adaylar siyasi parti genel merkezlerinde, meclis komisyonlarında, milletvekilleri ofislerinde staj yapma olanağı buluyor ve son hafta Model Parlamento çalışmasına katılma şansı elde ediyorlar.
Program süresince gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan Erdoğan ve Milletvekili Yüksel, öğrencilerin soruları ve ilgisinden son derece memnundu.
Program sonunda açıklama yapan Yüksel şunları söyledi: “Başkent Staj Programı ve Gençlik Meclisi” çerçevesinde 60 kız, 60 erkek öğrencimizden oluşan bu proje sayesinde gençlerimize siyasi alanda katılımlarını teşvik edecek çok önemli imkânlar sunuyoruz.
Çoğu insan diyor ki, gençlerimizin ülkemizde politik, kültürel katılımı son derece düşük; bunun yanı sıra eğlence anlamındaki katılımları yüksek. Bu proje göstermiştir ki, gençliğimiz çevrelerindeki olaylara duyarlıdır ve siyasi alanda da önemli katılımlar yapacaklardır.
Proje çerçevesinde gençlerin Siyasi Parti Genel merkezlerinde, çeşitli bakanlıklarda, meclis komisyonlarında, milletvekilleri ofislerinde staj yapma olanağı bulduklarına değinen Yüksel, ayrıca gençlerin Model Parlamento çalışmasına katıldıklarını sözlerine ekledi.
Yüksel açıklamasında şunları söyledi:
Model Parlamento sayesinde bu gençlerimiz geçmişte aile içi şiddetin önlenmesi, milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılması, beyin göçü, eğitim sistemi, kadınların siyasete katılımı, sokak çocukları ve gençlerin siyasete aktif katılımı konularında çalışmalar yapılmış ve yasa tasarıları hazırlamıştır. Hatta yarınımızın siyasetçileri olan gençlerimiz milletvekili seçilme yaşını 25’e indiren kanun değişikliğinde de güzel bir çalışma yapmışlardır.
Burada 3 hafta boyunca gerek bakanlıklarda, gerek siyasi partilerde, gerek Meclis komisyonlarında edindikleri bilgiyi, deneyimi, Model Parlamento süreci sayesinde aktif siyaset hayatının bir parçası hakline getirebileceklerdir.
Program boyunca çoğu gencin ilginç sorularıyla karşılaşan Başbakan Erdoğan program sonunda öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.
Davetin ardından öğrencilerin hepsiyle sohbet eden Yüksel; çoğu öğrenciye gerek akademik hayat, gerek iş hayatı gerek siyasi hayatla ilgili deneyim-lerini ve projelerini anlatıp onlara önemli tavsiyelerde bulundu. Yaklaşık 2,5 saat süren program sonunda öğrenciler Genel Merkez binasından ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum