7 Temmuz 2008

MİLLETVEKİLİ YÜKSEL ÜRDÜN’DE

AB Uyum ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL Ürdün’ün Amman şehrinde Ürdün Politik Partileri için düzenlenen “Sosyo Ekonomik Platformu Oluşturmak” konulu seminer ve çalıştayına katıldı Ürdün’de AL-Quds Politik Çalışmalar Merkezi’nin düzenlediği Ürdünlü Politik Partilerin Sosyo Ekonomik Platform oluşturma çalışmaları konulu 2 gün süren seminerde Uluslar arası Politik ve Ekonomik Deneyimlerden bahsedildi.

2 gün süren seminer ve çalıştayda açılış konuşmasını organizasyonu üstlenen Politik Çalışmalar Merkezi Al – Quds’un adına Oraib Rantawi yaptı. Açılış konuşmasının ardından ilk oturumda Faslı İstiklal Parti’si ile ilgili seminer yapıldı. İstiklal Partisi hakkında Planlamadan sorumlu eski Bakan ve Partinin Ekonomik ve Finansal işlerinden sorumlu Parti Yönetiminden Mohammad V üniversitesinde görev yapan Profesör Dr. Abdul Hamid Awwad konuştu. 2 günlük seminerin ilk günü 3 oturumda gerçekleştirildi. Dr. Abdul Hamid Awwad Fas’ın İstiklal Partisi hakkında bir bilgilendirme yaptıktan sonra partinin ülkesindeki sosyal ve ekonomik sorunların nasıl üstesinden geldikleri ile ilgili konuştu. Partisinin Ekonomik İşleri Departmanı ile ilgili de bilgi veren Awwad organizasyon ve görevleri hakkında da konuştu. Sosyo-Ekonomik Platform oluşturma konusunda da Fas’taki deneyimlerini aktaran Awwad’ın sunumunun sonrasında Ürdünlü partilerin tartışıldığı açık oturum düzenlendi. Seminerin 2. gününde AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Koordinatörü, AB Uyum ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL, Ak Parti ve Türkiye deneyimlerini aktardı. Yaklaşık 5 saat süren çalıştayda 2.günün tamamını Türkiye’de Ak Parti’nin gelişimi politikaları ve başarısı konuşuldu Ak Parti’nin 2001 senesinde Türkiye’de politik arenaya çıktığını söyleyen Yüksel partinin öncelik olarak teşkilat yapısını iyi bir şekilde oluşturup özellikle Kadın ve Gençlik Kollarına gösterdiği önemden bahseti. 3 Kasım 2002’de % 34 lük bir oy oranı ile iktidar olduğunu söyleyen Yüksel, 2004 yerel seçimlerinde partisinin oylarının %42 ye yükseldiğini açıkladı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise % 47 lik bir oranla iktidara geldiğini belirten Yüksel bunun Ak Parti’nin iktidarı dönemindeki başarı sayesinde olduğunu belirtti. Partisinin 2002 den beri yaptığı reformlardan bahseden Yüksel, bunun nedeninin Türk halkının istikrar ve demokratikleşme yolunda Ak Parti’ya olan güveni sayesinde oluştuğun belirtti. 2. günün ilk oturumunda partinin organizasyonel yapısından bahseden Yüksel, partinin bütün kollarıyla büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Yüksel Ak Parti ile ilgili şunları söyledi: Ak Parti 81 ilin 80 inden milletvekili çıkarmış tek partidir. Ak Parti ülkenin bütün insan kesiminden, bütün iş alanlarından, bütün bölgelerinden, bütün ekonomik ve sosyal sınıflarından oy alan merkezdeki bir partidir. Partimiz ülkedeki 81 ilin 1 i hariç diğer hepsinden milletvekili çıkarmayı başarmış tek partidir. Bizler bunu 6 yıl boyunca yaptığımız politik ekonomik ve demokratik hamlelere borçluyuz. Ak Parti Türk milletinin küresel dünyada aktif bir almasını sağlamak için çalışmaktadır. Oturumun devamında partisinin ülkedeki sosyal ve ekonomik reformlarından bahseden Yüksel; amaçlarının insanlarımızın refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu söyledi. Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusu ile zengin doğal kaynaklarıyla, doğal tarihi güzellikleriyle, jeopolitik konumuyla büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi. İnsanı en büyük kaynak olarak gördüklerini belirten Yüksel partisinin ekonomik amaçları ile ilgili şunları söyledi:

AK PARTİ DÖNEMİ ÖNCESİ SENELERCE POLİTİK VE BÜROKRATİK ENGELLERDEN DOLAYI BU ÜLKEDE YATIRIM ÇOK GERİDE KALDI

Ak Parti işleyen Pazar ekonomisine desteğiyle, devletin direk müdahaleden ziyade bir kontrol mekanizması olarak görülmesiyle, özelleştirmenin çok önemli bir araç olarak kullanılmasıyla sürdürülebilir bir ekonomik büyüme stratejisi uygulamaktadır. Amacımız kaliteli üretimi arttırmak, işsizliği azaltmak ve gelir dağılımında adaleti sağlamaktır. Yıllardır Politik ve bürokratik engellerle yatırım yapılmamış olan ülkemizde sağlana desteklerle yatırımları en üst seviyeye çıkartmaktır. Bu amaçlara ulaşmak için gerekli deneyim, teknoloji ve üretimi sağlamak bizim görevimizdir. Şu bir gerçek ki ekonomik istikrar ancak büyüme ile sağlanabilir ve büyümenin oluşması yatırımlardan geçer.

YÜKSEL ÜRDÜNLÜ POLİTİKACILARA, İŞ ADAMLARINA VE AKADEMİSYENLERE DERS NİTELİĞİNDE POLİTİK VE EKONOMİK DENEYİMLERİNİ ANLATTI.

Oturumun devamında Ak Parti’nin Ekonomik Anlayışı, kamu Maliyesi, bütçe, verdi, özelleştirme, üretim ve yatırım politikaları, dış ticaret, finansal hizmetler, esnaf, sanatkâr ve kobiler, tarım, hayvancılık ve ormancılık, enerji, madencilik, ulaştırma ve haberleşme, turizm, tüketicinin korunması gibi pek çok konuda önemli bilgiler aktaran Yüksel oturuma katılan Ürdünlü politikacılara, iş adamlarına, akademisyenlere ekonomik ve politik konularda çok önemli deneyimlerini aktardı ve Ürdünlü katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kendisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim aldıktan sonra dünyanın en iyi üniversiteleri olan Harvard ve Stanford’da yüksek lisans ve doktora öğrenimine devam eden Yüksel’in, Hukuk, ekonomi, siyaset ve Avrupa Birliği alanlarında birçok bilimsel çalışması yayınlanmış. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yardımcı Doçent Doktor olarak öğretim üyeliği yapan Yüksel, akademik hayatın ve iş hayatının en üst düzeylerinde görev almış bir politikacı olarak göze çarpıyor.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum