28 Ağustos 2008

Kızıltepe TOKİ`de Sessiz İsyan Var...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Kızıltepe Mardin karayolu üzerinde kurulan 576 Konutun hak sahiplerine teslimatı konusunda yaşanan 6 aylık gecikmenin ardından Ağustos ayı itibarıyla hak sahiplerine teslimatının başlanması da sıkıntıları bitirmedi.
TOKİ Konutlarını teslim almaya giden hak sahibi vatandaşlar, konutlarda karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Konutlardaki bozuk işcilik ve hemen her yerde göze çarpan eksikler yetmezmiş gibi birde ilçede yaşanan susuzluk bozuk olan moralleri dahada bozdu.
'TOKİ Yetkilileri vatandaşalara konutlara yerleşebilirsiniz' şeklinde yaptıkları açıklamalar bir yana dursun konutlardaki bozuk işçilik ve yetersizliğe birde susuzluk eklenince yaklaşan Mübarek Ramazan ayı öncesi evlerine yerleşmeyi düşünen hak sahiplerinin hesaplarını deyim yerindeyse altüst etti.
Yetkililerin sorunlara kayıtsız kaldığına isyan eden ancak isimlerini vermekten kaçınan Konut sakinleriadına konuşan emekli memur Sait Çatar: "Buradan konut alanların çoğu kamu çalışanlarıdır. Kamu çalışanlarının demeç verme yetkisi yok. Demeç veremiyoruz, ancak içinde bulunduğumuz içler acısı hali lütfen siz duyurun. Bizler yetkililerin karşısına dikilip sorunumuzu dile getiremiyoruz. Bunu bilen yetkililer de sorunlarımıza kayıtsız kalıyorlar. Evler teslim edildi ancak bu şekildeki bir evde yaşamak çok zor. Evlerde bir çok eksiklik hemen göze çarpıyor. En önemlisi konutlarda su yok. Susuz bir hayat düşünülebilir mi? Konutların sözleşmesini imzalarken yapılacak sondaj çalışmalarıyla konutların su ihtiyacının karşılanacağı belirtiliyordu. Yükleniciler Sondaj çalışmalarından vaz geçip, Beyaz SU projesinden nemalanmak istediler. Ama bu durumda Beyaz SU'yun İlçeye verilmesinin çok uzun zaman alacağı belirtiliyor. Peki biz Beyaz Su'nun gelmesini mi bekleyeceğiz. Ki, beyaz su gelse dahi gün aşırı arıza vereceği aşikardır. O zaman yine arızalar giderilene kadar susuz mu kalacaz. Hepimiz 657'ye tabi kamu çalışanlarıyız. Hiç birimizin kendine ait konutu yok. Kirada oturuyoruz. Hem ev kirası hem de konut taksidini bir maaştan ödemeye çalışıyoruz. Bir maaşla iki kira birden ödeyebilen kim var ki bu ülkede. Biran önce yetkilileri göreve çağırıyoruz. Aksi taktirde memuriyetimizi bir tarafa bırakarak tepkimizi ortaya koymayı düşünüyoruz"
Öte yandan Konutların teslimatının başlamasıyla 2008-2009 Eğitim öğretim yılında öğretime başlayacak olan Kızıltepe TOKİ ilköğretim okulu'nda da sıkıntıların diz boyu olduğu gözlendi. Gönlere bayrağın çekildiği ve öğrenci kayıtların alınmaya başlandığı TOKİ ilköğretim okulunda henüs hiç bir demirbaş malzemenin gönderilmediği ve okulun yapımının ardından Su sıkıntısından kaynaklı henüz temizlemlendiği gözlemlendi.
Kadir ÜRÜNDÜ
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum