16 Eylül 2008

Hamilelikte parfüm çocuğu kısır yapabilir!

Hamilelikte parfüm çocuğu kısır yapabilir!

Hamileyken parfüm ya da kokulu krem kullanan kadınların oğullarının kısırlık sorunu yaşama riskinin arttığı belirlendi. Parfüm ve bazı kozmetiklerde kullanılan kimyasal maddeler, bebeğe zararlı olabiliyor.

Kadınların hamileliklerinde kullandığı parfüm ve kokulu kremlerin erkek çocuklarında kısırlığa neden olabileceğin belirlendi. İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi tarafından fareler üzerinde yapılan araştırmada, hamileliğin 8 ile 12’nci haftaları arasındaki dönemde, çocuğun gelecekteki üretkenlik problemlerinin belirlendiği ortaya çıktı.

Hormonlara blok
Bazı kozmetik ve ev tekstil ürünleri ile plastiklerde bulunan bazı kimyasal maddelerin, “erkeklik hormonu” olarak da bilinen testosteronun da dahil olduğu “androjen” hormonlarını bloke edebildiği tespit edildi. Androjen hormonları bloke edilen farelerin kısırlık sorunu yaşadığı görüldü.
Araştırma grubunun başkanı Profesör Richard Sharpe, hamilelere seslenerek, “Kozmetiklerde bulunan kimyasallara maruz kalmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Vücudunuza sürdüğünüz herhangi bir şey gelişmekte olan bebeğinize ulaşabilir” dedi.

Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum