11 Eylül 2008

Mardin'de Su Kuyuları Kurudu!

Mardin'de kuraklık yüzünden su kuyuları kurudu. Şehirde susuzluk yüzünden vatandaşlar büyük sıkıntı çekerken, şehir şebekesini besleyen Dandani ve Gurs kuyuları ise tamamen kurudu.

Umudunu Beyaz Su Projesi'ne bağlayan Mardin halkı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından döşenen boruların sık sık patlaması nedeniyle de susuzluk çekiyor.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu, şehrin su sıkıntısını giderilmesi için bir an önce Beyaz Su Projesi'nde yaşanan arızaların giderilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Pamukçu, "Mardin halkının su ihtiyacını 40 yıl boyunca karşılayacak suyun Mardin'e gelmesi büyük çaba sarf ediyoruz" dedi.
Çeşmeden akan suyu bidona doldurmak için torunu ile saatlerce çeşmenin başında bekleyen 60 yaşındaki Hasine Akan, hayatında ilk defa bu kadar kurak ve susuz bir yıl geçirdiklerini söyledi. Akan, "Bugün iki aydır su sıkıntısı yaşıyoruz. Su ihtiyacını karşılamak için çeşmelerden su dolduruyorduk. Ancak çeşmelerde kurudu. Şu anda bir damla suyu doldurmak için saatlerce bekliyorum. Ne olacak bizim halimiz bilemiyorum. Yetkililerin bir an önce su ihtiyacımızı karşılamak için tedbirler almalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Şeyhmus Edis - Mardin
Haber: www.mardinimiz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum