28 Ekim 2008

10 ton atık kağıt topladılar

AK Parti Mardin Kadın Kolları tarafından yoksul ailelere yardım ve ağaç kesiminin önüne geçme amacıyla 4 ay önce başlatılan "Atık Kâğıt Toplama Kampanyası"nda 10 ton kâğıt toplandı. Toplanan kâğıtlar kamyonlara yüklenerek Düzce’deki bir kâğıt fabrikasına gönderildi. Kampanyadan elde edilecek gelirle de maddi durumu düşük ailelere yardım yapılacak.

AK Partiye üye bayanlar tarafından 4 ay önce başlatılan "Atık Kâğıt Toplama Kampanyası" sona erdi. Toplanan 10 ton atık kağıtla 2 bin 500 meşe ağaçının kesilmesinin önüne geçtiklerini belirten AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Zeynep Alkış, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Atık kâğıt toplama düşüncesi geçtiğimiz Haziran ayında doğru. Milli Eğitim Bakanlığımız ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyor. Bu kitapların çoğunun evde atıl durmasının önüne geçmek ve diğer atıkları toplamak için böyle bir kampanya düzenledik. Ayrıca öğrencilere çevre bilinci kazandırmayı amaçladık. Toplanan kâğıtlar Karayolları deposunda toplandı. Topladığımız 10 ton kâğıtla 2 bin 500 meşe ağacının kesilmesini önlediğimiz için de ayrıca sevinçliyiz.”dedi.

Başlattıkları yardım kampanyasında kendilerine yardımcı olanlara teşekkür eden Alkış, kampanya kapsamında karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgiler verdi. AK Partili bayanlar olarak siyasetin yanında ailelere çevre bilincini de aşılatmak için çalıştıklarını anlatan Alkış, toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek sorunların çözümünde fertlerin aktif katılımlarını sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kampanyalarının sona ermesine rağmen vatandaşları ellerindeki atık kağıtları değerlendirmeleri konusunda uyaran Alkış, “Kamu kurum ve kuruluş çalışanları, esnaf, köylü bütün vatandaşlarımız, ellerindeki kullanılmaz haldeki gazete, dergi, kitap ve broşürleri çöpe ya da sokağa atmak yerine halk eğitim merkezi müdürlüğümüzdeki atık kâğıt toplama merkezine ulaştırmalarını istiyoruz."diye konuştu.

Alkış ayrıca, küresel ısınmanın etkilerinin arttığını belirterek, 1 ton atık kâğıdın 16 çam ağacını kurtaracağını ve ormanların çoğalmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Nezir Güneş
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum