22 Ekim 2008

Hacı Adaylarına Uygulamalı Hac Semineri

Mardin’de hacca gitmek için müracaat eden 6 bin kişiden 8 yüz kişi çekilen kura sonucunda hacca gitmeye hak kazandı.


Mardin’de hacca gitmek için müracaat eden 6 bin kişiden 8 yüz kişi çekilen kura sonucunda hacca gitmeye hak kazandı.
Bu kapsamda hacı adaylarına hac sürecinde sıkıntılar yaşamamaları için, Fuat Yağcı Camiinde uygulamalı seminer verildi.
Seminere, bu sene hacca gidecek olan 800 kişi katıldı, İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya açılış konuşmasın-da; Bu sene hacca gidecek hacı adaylarına gidecekleri mübarek toprakların öne-mini anlattıktan sonra bu uygulamalı eğitimlerle sizleri gidene kadar orda yapmanız gereken ibadetler, okunması gereken dualar ve hac kuralları anlatılacaktır. Devam edecek olan seminerlere muhakkak katılmaları gerektiğini anlattı.
İl Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı ise; Hac çeşitlerini, nasıl niyet etmeleri gerektiğini, aşı olmanın önemini, kurban kesmeyi, haccın farz, vacip ve sünnetlerini anlattı. İhram nedir, nasıl bağlanır uygulamalı olarak gösterdikten sonra camide kurulan Kâbe maketinin etrafında tavafın nasıl yapılacağını, tavaf yaparken okunması gereken duaları okudu.
Taşçı; “hac ibadeti diğer ibadetlerden daha zor olduğu ve ömrümüzde bir kere yaptığımız için bilerek, anlamını ve önemini kavrayarak yapmamız gerekir. Bunun için de iki hafta sürecek eğitim seminerlerine muhakkak katılmanız gerekir” dedi.
Seminerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen hac malzemeleri dağıtıldı.
Haber: Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum