23 Ekim 2008

İşte yeni uydu frekansları

İşte yeni uydu frekansları - Tam Liste
İşte yenilenen uydu frekanslarının tam listesi...








TÜRKSAT uyduları üzerinden yayın yapan radyo ve televizyonların frekanslarında yeni düzenlemeye gidiliyor. Düzenlemeyle, Türkiye'de dijital yayıncılığın bir adım ötesine geçilecek.

27 Ekim 2008 Pazartesi saat 02:00'de frekanslarda yapılacak değişikliklerle vatandaşlar daha
kaliteli
görüntü izleyecek.


Bozuk havalarda görüntü kaybı sona erecek. Türk kanalları dünyanın en uzak bölgelerinde dahi 90 cm'lik antenle izlenebilecek. Yerel kanallar paket programlarla yüksek maliyetlerden kurtulma imkanına kavuşacak.

Bir hafta sonra hayatımıza girecek düzenlemeyle ilgili TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki Merkez Yerleşkesi'nde basın toplantısı yapan TÜRKSAT Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay 18 Temmuz tarihinde işlemeye başlayan 3-A uydusu ile Türkiye'nin uydu yayıncılığının daha güçlü hale geldiğini söyledi. Yüksek çözünürlüklü HD yayınlarının 27 Ekim 2008 Pazartesi günü başlayacağına işaret eden Dalbay, "TÜRKSAT uydularındaki bütün TV kanalları AB standartlarında yüksek kalitede olacak. Hava koşullarındaki değişikliklerden görüntüler etkilenmeyecek. Paket yayın sistemine geçilerek yerel ve bölgesel kanalların alt yapı maliyetleri azalacak." diye konuştu.

Haber3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum