31 Ekim 2008

Türksat A.Ş.'nin uydu sıralama açıklaması

Türksat A.Ş.'nin  uydu sıralama açıklaması

Türksat A.Ş., uydu yayıncılığındaki yeni döneme geçişte TV kanalları arasında “haksız rekabete yol açmama ilkesini” dikkate aldığını açıkladı.

Türksat A.Ş. adına yapılan açıklamanın tam metni
Türksat uyduları üzerinden yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının frekansları 27 Ekim Pazartesi günü saat 02:00’den itibaren değişmiş ve “Uydu Yayıncılığında yeni Bir Dönem” başlamıştır.
Yeni döneme ilişkin değerlendirmemiz, 21 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
Uydu yayıncılığında yeni döneme geçiş sırasında TV kanallarının frekans değişikliklerine bağlı olarak uydu alıcılarındaki kanal sıralamasında ortaya çıkan fiili değişiklik ile ilgili olarak, bazı yazılı ve görsel medyada yer alan haber ve yorumlarda gerçek durum göz ardı edilerek, kuruluşumuza yönelik haksız eleştiriler yapılmaktadır.
Türksat A.Ş., tüm uydu operasyonlarında olduğu gibi, 27 Ekim 2008 tarihinde başlayan uydu yayıncılığındaki yeni döneme geçişte de TV kanalları arasında “haksız rekabete yol açmama ilkesini” dikkate almıştır.
Frekans değişiklikleri sonrasında uydu alıcıları üzerinden yapılan “otomatik tarama işlemi” sırasında, üretici firmaların alıcıların hafızasına yükledikleri listeye göre TV kanalları sıralanmaktadır. Örneğin bazı uydu alıcılarında yapılan otomatik tarama işleminde Kanal D 3. sırada, TRT1 ise 15. sırada, Kanal D Türkiye frekansı olan 10970 MHz üzerinden tarama yapan izleyicilerin uydu alıcılarında ise TRT1 29. sırada, NTV 34. sırada, Show TV ise 95. sırada yer almaktadır. Bu sıralamalarda Türksat A.Ş.’nin herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.
12731 MHz frekansında bulunan TÜRKSAT tanıtım kanalı üzerinden yapılan tarama işleminde ise, yayınların paket veya müstakil yayın olması dikkate alınarak sıralama yapılmıştır. Bu çerçevede, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) kanallarından başlamak üzere, önce ulusal kanallar sonra paket yayınlar sıralanmıştır. DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş.’nin yayın paketinde bulunan Kanal D ise bu nedenle 17. sırada yer almıştır.
Herhangi bir uydu yayın platformuna bağlı olmaksızın uydu yayınlarını alan izleyiciler, uydu alıcılarında yaptıkları tarama işleminden sonra kendi beğeni ve isteklerine göre TV kanallarını yerleştirme ve favori listelerini oluşturma imkânına ise her zaman sahiptirler.
Hem uyduları üzerinden yayın yapan televizyon kanallarına, hem de bu yayınların izleyicilerine, en yüksek kalitede hizmet sunmayı kendisine prensip edinen TÜRKSAT A.Ş., bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm yayın kuruluşlarına eşit davranacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Türksat A.Ş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum