19 Kasım 2008

Bütün cep telefonları yeniden kayıt edilecek!

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/118036.jpg

Türkiye'de halen kullanımda olan yaklaşık 100 milyon cep telefonunun kaydı yenileniyor. Bir kereye mahsus olacak bilgi güncellemeyi yaptırmayanların hatlarını sistem kesecek...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Yasası uyarınca; GSM operatörlerinde tutulan abonelik kayıtlarının güncellenmesi amacıyla, 100 milyon cep telefonuna ait abonelik kayıtları 1 yıl içinde yenilenecek.

Ücretsiz yapılacak

Herkes, kullandığı cep telefonunu hiçbir ücret ödemeden kendi üzerine kaydettirebilecek. Bu kapsamda bilgi ve belgelerinde eksiklik ya da yanlışlıkları bulunan tüm aboneler, 1 yıl içerisinde kimliklerini ispatlayıcı belgelerle birlikte ilgili işletmeciye başvuracak. Başvuru esnasında abonelerden kimliklerini ispata yarar belgelerin birer örneği ile birlikte, bireysel abonelerden TC kimlik numaraları, kurumsal abonelerden ise vergi numaraları alınacak. Bu şekilde bilgileri güncellenemeyen hatların elektronik haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesilecek.

Üzerinize alın

Cep telefonunun son kullanıcıları, kullanmakta oldukları hatları, bir kereye mahsus olmak üzere verilen süre içerisinde, hiçbir vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüğe tabi olmaksızın kendi üzerlerine kaydettirmek için ilgili işletmeciyle abonelik sözleşmesi yapabilecek. Söz konusu hatların eski abonelerinin de, yapılan işleme 1 yıllık zaman aşımı süresi içinde itiraz hakları bulunacak.

Şerife Üstüner / Takvim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum