10 Kasım 2008

Mardin Life Tüyap Kitap Fuarında

Tarihi Kent Mardin’de “Yaşam’a dair ne varsa” sloganı ile yayın hayatına başlayan Mardin Life Dergisi Tüyap Kitap Fuarına katılarak Mardin’in tanıtımına büyük bir katkı sağladı.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Kitap Fuarı 6. Salonda derginin Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş tarafından açılan Mardin Life Dergisinin standına okuyucularının yanında Türkiye’nin önde gelen birçok yazar ve akademisyeni de ziyaret etti.

Mardin Life Dergisi’nin tarihi kenti, Türkiye başta olmak üzere bütün dünyaya tanıtma misyonu ile çıktığını belirten derginin Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, kitap fuarında dergiyi ve Mardin’i tanıtmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Mardin’i gören ve görmeyen herkesin büyük ilgisini çeken Mardin Life Dergisinin standına Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Cezmi Ersöz, Abdurrahman Dilipak, Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan, Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, ünlü ressam İsmet Yedikardeş gibi isimler de ziyaret etti. Aşık olduğu kent olan Mardin’de yayın hayatını başarılı bir şekilde sürdüren Mardin Life Dergisini daha önce de takip ettiğini belirten ünlü yazar Cezmi Ersöz, Mardin Life için daha önce bir yazı yazdığını hatırlatarak yazıları ile dergiye destek vermeye devam edeceğini söyledi. Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ise gezdiği 190 ülke gezmesine rağmen en çok etkilendiği yerlerin başında Mardin’in geldiğini vurgulayarak Mardin’in daha iyi tanıtılması için derginin gönüllü yazarları arasına girerek bundan sonraki bütün sayıları için yazı yazmaya hazır olduğunu kaydetti.

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 27.'si düzenlenen kitap fuarı, İstanbulluların akınına uğradı. 7'den 70'e birçok kitapseveri bir araya getiren fuara 550 yayınevi katıldı. Bu yıl "1968: 40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra" temasıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı'na kitap severler tarafından yoğun ilgi gösterildi. 7 den 70'e çok sayıda kitap sevenlerin ilgi gösterdiği fuarda ayrıca çok sayıda sivil toplum kuruluşu da katıldı. Fuarda; panel, söyleşi, konser, şiir-dinletileri ve çocuk etkinlikleri gibi 282 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 750 yazar okurlarıyla buluştu. İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl ilk kez Rusya ve Venezuella'dan yayıncıları ağırlıyor. Diğer katılımcılar arasında ABD, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Hindistan, İtalya, İngiltere, İspanya, İsveç, İran, Kosova, Küba, Letonya, Makedonya, Polonya, Romanya ve Yunanistan'dan yayınevleri bulunuyor.

Nezir GÜNEŞ / İSTANBUL

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum