16 Kasım 2008

Midyatın Sesi Platform Öncesi Sorunları Masaya Yatırdı.

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Sivil Toplum Kuruluşları, 22 Kasım Cumartesi günü ev sahipliğini yapacağı, ana sponsorun Midyat Belediyesi olduğu ve Türkiye’nin çeşitli ilerinde Mardinliler derneği olarak çalışmalarını sürdüren kuruluşlarında katılacağı ‘Midyat’ın Sesi Platformu’ öncesi Mardin ve Midyat’ın sorunlarını masaya yatırdı.

Haşimoğlu spor kompleksinde ev sahipliğini, Midyatlı Genç İşadamları ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Zeki Çiçek’in yaptığı sorunları paylaşma toplantısına, Midyatlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emrullah İnci, Mardin İçmimarlar Odası Başkanı Bilal İleri, İskenderun Mardinliler Derneği Kurucusu Salih Bayar, Midyat Şoförler Odası Başkanı Zeki Ayyıldız, Midyat Kültür Sanat Yardımlaşma Turizm ve Çevre Derneği Başkanı Ünal Günel, Sakatlar Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Kızılay Derneği Başkanı Zeyni Gökçe, Geçici Köy Korucuları Şehit ve Gazi Derneği Midyat Temsilci Şehmus Akbulut ve işadamlarının yanı sıra basın mensupları katıldı.
Salih Bayar, ‘Midyat’ın Sesi Platformu’na 22 Kasım Cumartesi günü saat 09.00’da Midyat Belediyesi konferans salonunda yapılacağını belirterek, programa katılacak dernekler hakkında bilgi verdi. Mardin dışında bulunan müteşebbis Midyatlılar olduğunu söyleyen Bayar, İzmir Mar-Der Bakanı. Rasim Kahraman, İstanbul Midyatlılar Dernek Başkanı Vahap Mete, Adana MARDAV Vakfı Başkanı Abdulkadir Gül, Gaziantep MAREV Vakfı Kurucu Başkanı Vahap Tural, Diyarbakır MİDER Başkanı Zeynep Canoruç, Batman MİDER Başkanı Bahattin İşcan’ın katılacağını belirtti. Ayrıca platformun 3 seans olacağı ve 13.30’da son bulacağını ve yine Midyat Belediyesi tarafından katılımcılara yemek verileceğini sözlerine ekledi.
Akşam başlayan programda, Mardin ve Midyat’ın gelişimi için, dostluk örgülü, kardeşlik motifli memleketimize neler kazandırabiliriz konuları üzerinde duruldu. Memleketimiz bu duruma getirmek için çözülmesi gereken sorunları masaya yatırma kararı aldıkları gözlenen Memleket sevdalıları başarı kaydedeceklerini ifade etti.
Eğitimden, sağlık konularına, istihdamdan, el sanatlarındaki zenginlik konularını tartışıldığı program 3 saat sürdü. 40’a yakın derneği bulunan İlçede, birçok dernek platform öncesi yapılan etkinliğe katılması bekleniyor. Samimi havada gerçekleşen programda her dernek başkanı kendi uzmanlık alanında önerilerde bulundu.
Ayrıca 22 Kasım Cumartesi gerçekleştirilecek olan ‘Midyat’ın Sesi Platformu’na Suriye ve Lübnan’da bulunan Mardinlilerden oluşan bir heyet gelecek. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan etkinliğe yüz civarında ilgilinin katılması bekleniyor.

Yenises.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum