20 Kasım 2008

TÜM BEL-SEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

http://www.habermardin.com/haber_uploads/913_maxi.JPG


SENDİKA BAŞKANI HASAN SERTKAYA” HÜKÜMET TOPLU SÖZLEŞMEDEN KAÇAMAZ”


Mardin’de belediye işçilerinin yoğun olarak katıldı basın açıklaması Yenişehir Semtinde yapıldı. Tüm BEL_SEN başkanı Hasan Sertkaya’ının okuduğu basın açıklamasında kamu emekçilerinin toplu sözleşme haklarının bulunduğunu söyledi.

İl Emniyet müdürlüğü çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklamasına 50 dolayında kişi katıldı. Tüm Bel-Sen başkanı Hasan Sertkaya Tüm Bel-Sen’in Cumhuriyet tarihinde ilk defa toplu sözleşme hakkını kullanan sendika olduğunu belirterek, hükümet kamu emekçilerinin, toplu sözleşme haklarının varlığını kabul etmezken, mahkemelerin birbiri ardına toplu sözleşme haklarının kullanılabileceğine ilişkin kararlar verdiğini söyledi. Sertkaya “Olumlu kararlar, Danıştay ve idare mahkemeleri tarafından değil, uluslar arası mahkemeler tarafında verilmiştir. Hukukta başlattığımız mücadelemiz tıkanınca, konuyu uluslar arası düzeye taşıdık. Uzun bir sürecin ardından AİHM büyük dairenin verdiği karar ile sona ermiştir.Bu kararla kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve pazarlık hakkının bulunduğunu ve meşru mücadelede yeni bir sürecin başladığının bir göstergesidir” dedi.

Mardin Belediyesinin Sayıştay’ı öne sürerek yapılan toplu sözleşmeyi tek taraflı feshettiğine işaret eden Sertkaya, AİHM’nin son kararının Mardin Belediyesine emsal teşkil edeceğine ve fesh edilen sözleşmenin tekrar yürürlüğe konulacağına inandığını söyledi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri yine güvenlik önlemleri altında sessizce ve olaysız dağıldı.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum