18 Kasım 2008

Ve Nihayet Kalemiz onarılıyor!

İlk defa Mardin Life Dergisi tarafından gündeme getirilen ve Mardin Valiliği ile Mardin Milletvekillerinin ortak girişimleri sonucu Mardin Kalesinin onarılarak turizme açılması için çalışmalar devam ediyor.

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Gönül Bekin Şahkulubey’in yaptığı açıklamada Mardin Kalesinin onarımında kullanılmak üzere 200 bin YTL’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığı müjdesini verdi.

Turizme kazandırılması kapsamında yoğun bir ziyaretci akınına uğrayacak olan Mardin Kalesinin onarılması çalışmaları başladı. Önceki sene kaleden kopan büyük kaya parçaları sonunda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Mardin Kalesinin onarılması için başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Mardin Valiliği tarafından hazırlanan proje kapsamında ilk olarak yapılacak kalenin konsolidasyon ve sağlamlaştırılması sağlanacak.

Konu hakkında bilgi veren Milletvekili Bekin Şahkulubey, “Mardin’in Kültürel mirasının ve dokusunun korunması ve yaşatılması için gayret sarf ediyoruz. Açık hava müzesi konumundaki tarihi zenginliğimizin farkındayız. Bu zenginliğimizin ilimize ekonomik fayda olarak geri dönüşümünü sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda Mardin’e özel ihtimam gösteren ve desteğini bizden esirgemeyen Kültür Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Bekin Şahkulubey, tarihi dokunun korunması amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin devam ettiğini, ayrıca Mardin’deki tarihi evlerin restorasyonu için onarım ve proje desteğinin artırılmasıyla ilgili çabalarının sonuç verdiğini ve ödeneğin bu yıl %30 artırıldığını sözlerine ekledi.

Bu arada Medrese Mahallesi sakinlerinden Beşir Güneş ise kış mevsimi gelmeden büyük bir tehlike altında olan kalenin onarılması için milletvekillerinin yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum