23 Aralık 2008

Açık Öğretim Fakültesi Öğrenci affı kayıtları başladı.


* 5806 Sayılı Kanun Kapsamında Kayıt
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden, 01 Ocak 1980 tarihinden 28 Ekim 2008 tarihine kadar ilişiği
kesilenler ile 29 Aralık 2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilişiği kesilecekler, yukarıdaki bağlantıyı izleyerek
Internet Kayıt Belgesini doldurup yazıcı dökümünü alabilirler. Kayıt yaptıracak İngilizce Öğretmenliği Lisans
Programı öğrencilerinin buradaki Word doyasında yer alan bilgiyi mutlaka okumaları gerekmektedir.

Program: 5806 Sayılı Kanun Kapsamında Kayıt
Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2008 - 29 Aralık 2008 (mesai saatleri)

Internetten kayıt ve AÖF Bürolarından kayıt işleminizi gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen basamakların tümünü uygulamalısınız.

Bu sayfada bulunan açıklamaların tamamını okumadan kesinlikle kayda başlamayınız.

KAYIT ADIMLARI

* Internet kayıt şartlarını taşıyorsanız kaydınızı sitemizde yapınız.
* Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
* Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
* AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.

INTERNETTEN VE AÖF BÜROLARINDAN KAYIT

1) INTERNETTEN KAYIT

5806 Sayılı Kanun Kapsamında Kayıt koşulları aşağıdadır:

"5806 sayılı kanunla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen geçici 56. maddesinden; lisans öğrenimine hazırlık programı dahil, ön lisans, lisans tamamlama ve lisans öğrenimi gören öğrencilerden kendi isteği ile ilişiği kesilenler ile lisans öğreniminde öğrenci iken ön lisans diploması alıp ayrılanlar dahil her ne sebeple olursa olsun;

a) 01 Ocak 1980 tarihinden 28 Ekim 2008 tarihine kadar ilişiği kesilenler,
b) 29 Aralık 2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilişiği kesilecekler
yararlanacaktır."

Kayıt koşullarını taşıyorsanız 15 Aralık 2008 - 29 Aralık 2008 tarihleri içerisinde Internet kayıt işleminizi bu siteden yapınız. Internet kayıt işlemleri 29 Aralık 2008 saat 17:00'da sona erecektir. Internetten kayıt işleminizin ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Kayıt Belgesinden, diğer sayfası sadece bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

Sizde kalacak olan Kayıt Bilgileri sayfasında, AÖF Büro-Web Hizmetleri sitesine girmeniz için gerekli olan AÖF Büro-Web site şifresi de bulunmaktadır. Bu şifre sayesinde AÖF Büro-Web Hizmetleri sitemize girerek adres, büro, sınav merkezi, telefon numarası gibi kişisel bilgi değişikliğinizi gerçekleştirebilir, öğrencilikle ilgili diğer bilgilere ulaşabilir ve AÖF E-Posta Hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu nedenle, Kayıt Bilgileri sayfasının başkalarının eline geçmesini ve görülmesini engelleyiniz. AÖF Büro-Web site şifresi size özel olup diğer şahısların şifrenizi öğrenmesinden ve sonrasında şifreyle gerçekleştirilecek işlemlerden doğacak sorumluluk size ait olacaktır.

Internetten kayıt sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle burayı tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.

Internetten kayıt işlemine şimdi başlamak için burayı tıklayınız.

2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.

* Internet Kayıt Belgesi (Internet kayıt işlemi sonrasında sitemizden temin edilecektir)
* Fotoğraflı-İmzalı Form (Internet kayıt işlemi sonrasında sitemizden temin edilecektir)
* Öğrenci Bilgi Formu (Internet kayıt işlemi sonrasında sitemizden temin edilecektir)
* 4 adet 4.5x6 cm. Fotoğraf
* Askerlik Durumu Belgesi (sadece erkek öğrenciler için gereklidir)
* Banka Dekontu (ödeme sonrasında banka şubesinden temin edilecektir)
* Öğrenci Kayıt Dosyası (kayıt anında AÖF bürosudan verilecektir)

Not: "İntibak" veya "Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı"ndan ilişiği kesilip 5806 sayılı kanun kapsamında kayıt yaptıracak öğrenciler, kayıt için istenen belgelerin yanında Meslek Yüksek Okulu diploma fotokopilerini de kayıt yaptıracakları AÖF bürosuna teslim edeceklerdir.

Özürlü olan öğrencilerimizin sınavlara özürlü salonlarında katılabilmeleri için özrüyle ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini, şehit ve malul çocukları ise "Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payı" ödemelerinin düzenlenmesi için durumlarını kanıtlayan belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte kayıt yaptıracağı AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntılı bilgiyi, kayıt yaptıracağınız AÖF bürosundan alabilirsiniz.

3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ

Kayıt yaptıracak aday öğrenciler iki tür ödemede bulunacaklardır. Birinci tür ödeme kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan Öğretim Gideri, ikinci tür ödeme ise her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen, Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payıdır. Ödemenizi 15 Aralık 2008 - 29 Aralık 2008 tarihleri mesai saatleri içerisinde herhangi bir Vakıfbank şubesine yapabilirsiniz.

5806 sayılı kanundan yararlanarak kayıt yaptıracaklar, banka görevlisine, işleme başlamadan önce ödeme türü olarak "AF" kayıt türünden ve "Fakülte/Bölüm ve Program" ismini mutlaka belirterek ödemelerini gerçekleştirmelidirler.

Ödeyeceğiniz miktarı öğrenebilmek için burayı tıklayınız.

4) KAYIT

Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 15 Aralık 2008 - 29 Aralık 2008 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF Bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt anında, hazırladığınız belgeleri eksiksiz olarak büroya teslim etmelisiniz. Size en yakın AÖF Bürosunun adresini öğrenmek için burayı tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum