20 Aralık 2008

İnternette marka olan kazanacak


İnternet medyasının geleceği, Ceylan Otel’de düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Hürriyet’ten Fatih Çekirge, Radikal’den Serd

İnternet medyasının geleceği, Ceylan Otel’de düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Hürriyet’ten Fatih Çekirge, Radikal’den Serdar Kuzuluoğlu ve Sabah’tan Bülent Denli ve gazeteci Nazım Alpman katıldı.

Türkiye’nin internette yayınlanan ilk gazetesi Zaman’ın Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, gelecekte internet haberciliği yapan yayınlar arasında da markalaşma olacağını söyledi. İtibarını artıran sanal medyanın kazandığı güvenle büyüyeceği öngörüsünü dile getiren Dumanlı, acelecilikle yanlış haber verenlerin yazdıklarının önemsenmeyen bir hal alacağını ifade etti. Dumanlı, "Ne söylendiği kadar kimin söylediği de önemli olacak." dedi. Radyo çıktığında tiyatronun öleceği öngörüsünde bulunanların haksız çıktığını hatırlatan Dumanlı, internet medyası, yazılı basın ve televizyonun ayrı mecralar olduğunu ve yazılı basının kendi mecrasında akmaya devam edeceğini ifade etti. İnternet medyasını kutsayanlar kadar, hiç olduğunu iddia edenlerin de yanıldığını anlatan Dumanlı, sanal ortamda bir harf karışıklığının iki ülkeyi karşı karşıya getirdiğini hatırlattı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Çekirge de, yaptıkları işin yazılı gazeteciliği elektronik ortama taşımak olduğunu söyledi. Çekirge, gazetede tek fotoğrafla anlatmak zorunda kaldığı bir olayı internette 20 fotoğrafla yayınlamanın daha keyifli ve doyurucu olduğunu dile getirdi. Çekirge, "Hürriyet’in ortalama tirajı 500 binlerde. Bizim kişisel tık sayımız 950 bin." diye konuştu. Radikal Gazetesi İnternet Editörü Serdar Kuzuluoğlu da Google’ın aslında arama motoru olmayıp takip motoru olduğuna dikkat çekti. Kuzuluoğlu’nun anlattığına göre internet siteleri 2000’li yılların başında 7,5 dakika hacklendi. Kuzuluoğlu, sitelerinin kişisel tık sayısının gazetenin tirajının 7 katı olduğunu söyledi. Panelin yöneticisi gazeteci Mehmet Barlas da 1,5 ay önce ABD’de yaşanan ilginç bir olayı anlattı. Ölen bir kadının katilinin kocası olduğunun internet sayesinde belirlendiğini anlatan gazeteci-yazar Mehmet Barlas, şunları söyledi: "Kadın Smith Wesson tabanca kabzasıyla öldürülmüş. Kocası ise son 3 ayda internette sitelere girip bu tabancaları incelemiş ve siparişini vermiş. Bu sayede yakayı ele verdi."

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=527501

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum