21 Ocak 2009

7 ayda 4 bin 300 kişi kaçak elektrikten mahkemelik oldu

Kaçak elektrik kullanımda Türkiye sıralamasında ilk üçe giren Mardin'de son 7 ayda yapılan denetimler ve vatandaşların ihbarı sonucu yüzde 50 civarında bir düşüş sağlandı.
http://www.gazeteyenigun.com.tr/haber_images/434_02.jpg
Mardin'de 7 ayda 4 bin 300 kişi kaçak elektrik kullanmaktan dolayı mahkemelik oldu. Kaçak elektrik kullanımda Türkiye sıralamasında ilk üçe giren Mardin'de son 7 ayda yapılan denetimler ve vatandaşların ihbarı sonucu yüzde 50 civarında bir düşüş sağlandı.

Kaçak elektriğin önüne geçmek için caydırıcı tedbirler alan Mardin Dedaş İl Müdürü Halil Homan, son 7 ay içinde önemli çalışmalar başlattıklarını söyledi.
Öncelikle birinci hedeflerinin kaçak elektriğin önüne geçmek olduğunu ifade eden Homan, "Bunu için vatandaşları bilinçlendirip kaçak elektrik kullananları bize ihbar etmelerini sağladık. Bu çalışmalar kapsamında 7 ayda 4 bin 300 kişi kaçak elektrik kullandıkları tespit edilerek mahkemeye sevk edildi. Hiç kimsenin başkasının hakkını yeme gibi bir lüksü yoktur. Herkes kullandığı elektriğin borcunu ödemek zorundadır. Kaçak yollarla başkasını hakkına giren kul hakkı yemiş olur. Bu nedenle vatandaşımıza yönelik kaçak elektrik kullanan kişileri bize ihbar etmelerini istedik. Duyarlı vatandaşlarımız da bu görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir." dedi.

Yapılan denetimler ve ihbarlar sonucu Mardin'de kaçak elektrik kullanma oranının yüzde 50'lilere düştüğünü belirten Homan, "Türkiye genelinde kaçak elektrik kullanan illerin arasındaki kötü imajımız artık yavaş yavaş düzelmeye başladı. Elektrik tahsilâtında ciddi rakamlara ulaştık. 2007 yılında 50 milyon TL tahsilât yapılırken 2008 yılının 7 ayında bu rakam 85 milyon TL'ye ulaştı. Artık duyarlı vatandaşımız zamanında borcunu ödemeye başladı. Taksitlendirmeye gidilerek vatandaşa ödeme kolaylığı sağladık. Vatandaşa sağlıklı bir hizmet verdiğiniz takdirde işte o zaman vatandaştan talepte bulunabilirsiniz. Öncelikle hizmet önemlidir. Geçtiğimiz hafta Mardin merkezde 1600 KW ve 1250 KW'lık 2 yeni trafo yerleştirdik. Bundan sonra elektrik kesintileri yaşanmayacaktır. Aynı şekilde Mardin'in elektrik şebekesinin yenilenmesi için yaklaşık 9 milyon 700 bin TL yatırım yapıldı. Bu yıl elektrik şebekesinin yer altına alınması için proje başlatacağız. Tarihi kenti elektrik direklerden kurtaracağız." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum