23 Ocak 2009

AK PARTİ MARDİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AYANOĞLU

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1101_maxi.JPG

Başbakan Erdoğan, partisinden 29 Mart seçimleri için adaylarını belirleme çalışmalarını sona erdirdi. Başbakan Erdoğan dün gece geç saatlerde Mardin Belediye Başkan Adayını açıkladı. Başbakan Erdoğan Saadet Partisinden Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra AK Partiye geçiş yapan Metin Pamukçu ile yollarını ayırdı. Erdoğan 29 Mart Yerel seçimlerinde Mardin’de AK Parti Belediye Başkan Adayı Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu ile yola devam edeceklerini açıkladı.

Mardin İl Teşkilatı içinde yapılan temayül yoklamasında 122 oyla birinci sıraya oturan ve genel merkez tarafından düzenlenen kamuoyu anket çalışmalarında yine %47’lik bir oranla ilk sırada yer alan Mehmet Beşir Ayanoğlu’na genel merkez de onay verdi. Ayanoğlu Aday adayı çalışmaları sırasında belediye başkanlığına seçilmesi halinde Mardin’de Türkiye’de 1940 yıllarında başlayan göçlerin, ülkeye ve kentlere zarar verdiğini ileri süren Mardin Belediye Başkan Aday Adayı M.Beşir Ayanoğlu, beyin gücü göçünü geri getirme çabası içinde olacaklarını söyledi.

Bir süre önce adaylığı kesinleşmeden Ayanoğlu ile yaptığımız söyleşide hedeflerini, kısa başlıklar altında vermişti.

Ayanoğlu’nun hedefleri arasında yere alan başlıklar şöyle:

ÇARPIK KENTLEŞMEYİ ÖNLEYECEĞİZ

Göçlerin çarpık kentleşmeyi de beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Ayanoğlu, belediye başkanı seçilmesi durumunda, çarpık kentleşmeyi durdurmaya kararlı olduğunu söyledi. Uzun soluklu bir çalışma sonunda kent sorunlarının, çözüme kavuşmaması için hiçbir neden olmadığını ifade eden Ayanoğlu “ İmar planı mutlaka hayata geçirilmesi ve uygulanmalıdır. Bu konuda en büyük destek katılımcı demokrasi anlayışı ile Sivil Topum Kuruluşları ve vatandaşlarla istişare yolu ile sağlanabilir” dedi.

ALTYAPI SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLECEK

Mardin’deki alt yapı sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğine değinen Ayanoğlu, kentin kaz-boz anlayışının dışında, yatırımcı kurumlarla belediyenin koordinasyonu sağlanarak kesin çözüme kavuşturulabileceğini belirtti. Ayanoğlu “ İller Bankası SİT alanı içindeki yerleşim alanı için su ve kanalizasyon projesini hazırladı. Belediye’nin DEDAŞ, Telekom gibi kuruluşların proje kapsamında koordinasyonu sağlanarak bir kerede yeraltı kazı ve döşeme işlemlerinin tamamlanması gerekir. Hayalimdeki altyapı 200 yıl sonrasına hitap edecek, günü birlik bir çözüm hedeflemeyen bir altyapıdır.” Diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ

Mardin Valiliği, Belediye ve TOKİ arasında imzalanan protokol ile, SİT alanı içinde bulunan ve tarihi doku içinde görsel çirkinlik yaratan 2500 konut tespit edildiğini, ilk etapta 500 kontun yıkılması konusunda karar birliğine varıldığını hatırlatan Ayanoğlu “ Projenini bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Tespit edilen 500 konut bir an önce yıkılmalı ve hak sahiplerine yeni yerleşim alanında konut inşa edilmelidir. Bu proje ile sokak ıslahı da sağlanmış olacak ve Mardin’in tarihi dokusu ortaya çıkacaktır. Mardin içinde barındırdığı etnik yapı ve tarihi dokusu ile Dünya’ya ve Türkiye’ye bir modeldir. Mardin’i UNESKO Dünya Kültür Mirası Listesinde hak eteği yere oturtmanın bize kısmet olacağına inanıyorum ” dedi.

HİZMETTE DEVRİM YARATACAĞIZ

Mardin’de otopark, otogar, sebze halı, katı atık tesisi kurma, kentin giriş ve çıkışlarını, kentin tarihi dokusuna yakışır bir güzelliğe kavuşturmayı hedeflediğini söyleyen Ayanoğlu “Hizmet yürütümünde borç engel değildir. Hayalci değiliz, elimizde sihirli değnek de yok. Ama mevcut kaynakların en iyi ve verimli şekilde kullanılmasını sağladıktan sonra, yapılmayacak hizmet düşünemiyorum. Mevcut işçilerin haklarını koruyarak, hizmeti akışını ve kalitesini yükselteceğiz. Olayların üzerine cesaret ve kararlılıkla gitmek gerek. Artuklu Üniversitesinin bir fakültesini, tarihi kentin dokusu içine almayı düşünüyoruz. Bu konuya Sayın Rektör’ün de sıcak bakacağını düşünüyorum” şeklinde sözlerini sürdür.

Ayanoğlu, kentin hak ettiği hizmete kavuşması için projelerinin mevcut olduğunu, zamanı gelince bu projelerini de hayata geçireceğini bildirdi.

www.habermardin.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum