29 Ocak 2009

Bayanların büyük başarısı

Kadınların istihdamı sağlayacak ve iş potansiyellerini harekete geçirecek olan proje olan “Kadınların Ekonomik Faaliyetlere Katılımlarının Arttırılması Projesi” geniş bir katılımla Mardin Valiliği Nişli Toplantı salonunda tanıtıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, İlçe Kaymakamları, İl ve ilçe Halk Eğitim Merkezleri Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının bayan temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, yapılan toplantının projenin önemli bir ayağını teşkil ettiğini ifade ederek, “ Kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin envanterini çıkararak, bunların pazarlanması hedeflenmektedir. Gün yüzüne çıkmamış güzel çalışmaları ortaya çıkarmak önemli amaçlarımızdandır. Bu açıdan bu projenin ve bu toplantıların çok faydalı olacağını ümit ediyorum. Başta desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Hasan Duruer’e, Vakıf temsilcilerine, siz değerli katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür ederim. “ diye konuştu.

Vakıf yetkililerinden Berna Yağcı da, kooperatiflerin kurulma amacı hakkında bilgi vererek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

KEDEV adına yapılan çalışmalar hakkında kısa bir sunum yapan Perihan Uluğ ise, temel amaçlarının kadınları her zaman destekleyerek, onları sosyal hayata kazandırmak olduğunu dile getirerek, “ Kadınlarımızın ekonomi güçlendirme programından yararlanması, yerel düzeyde bir araya gelerek sorunları hakkında görüş bildirmesi ve bu amaçla kooperatifler kurması en önemli amaçlarımızdandır.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum