26 Ocak 2009

İkiz bebekleri için hayırseverlerden yardım bekliyor

Bayık çifti, bölgedeki örf ve adetler ile çevre ve aile baskısı yüzünden borç para ile bir kız diğeri erkek bebek sahibi oldu. Şimdi de paraları olmadığı için bebeklerine alacak süt parası bulamıyorlar.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan değişik örf ve adetler bazen yeni evlenen çiftleri zor durumda bırakıyor. Tıpkı Fırat ve Kıymet Bayık çifti gibi. 2002 yılında birbirlerini severek evlenen Bayık çiftçinin aradan geçen 8 yıl boyunca çocukları hiç olmadı.

Bayık çifti, bölgedeki örf ve adetler ile çevre ve aile baskısı yüzünden borç para ile bir kız diğeri erkek bebek sahibi oldu. Şimdi de paraları olmadığı için bebeklerine alacak süt parası bulamıyorlar.

Mardin'e bağlı Avcılar mezrasında oturan Fırat ve Kıymet Bayık çifti, yeni doğan ikiz tüp bebekleri Emrullah ve Esma'nın hayatta kalabilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

4 defa bel ve kas fıtığı ameliyatı olduğu için çalışamaz durumda olan 30 yaşındaki Fırat Bayık, çocuklarının yaşaması için hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

2002 yılında evlendiğini belirten Bayık, "Aradan geçen 8 yıl boyunca çocuğumuz olmadı. Bölgenin örf ve adetleri yüzünden hem çevre baskısı hem de aile baskısı yüzünden oluşan dedikodular nedeniyle eşimle birlikte tüp bebek yapmaya karar verdik. İzmir Ege Tıp Fakültesi ve Diyarbakır Tıp Fakültesi'nde tüp bebek tedavisi gördük. Çevreden 15-20 bin TL borç aldık. Allah da bize biri kız diğer erkek olmak üzere ikiz tüp bebek nasip etti. İşsiz olduğum için çalışamıyorum. Çocuklarıma süt alacak param bile yok." dedi.

Fırat Bayık, "Eşim 3 tane ameliyat geçirdiği için sütten kesildi. Her gün çocuklarıma süt almak zorundayım. Sosyal Yardımlaşma Kurumu'ndan yardım istedim. Onlarda 8 ay sonra gel dediler. Çocuklarımı aç kalıyor. Bu gidişle çocuklarımı kaybedeceğim. Ne olur hayırseverler bana yardım etsinler. Çocuklarıma bakacak hayırseverlerin kölesi olmaya hazırım. Yeter ki çocuklarım yaşasın." şeklinde konuştu.

23 yaşındaki anne Kıymet Bayık ise zor şartlar altında tüp bebek sahibi olduklarını söyledi.

Bayık, "Çocuğumuz olmadığı için sürekli çevre baskısı yüzünden bunalıma girdim. Bunlar kısırdır. Bunların çocukları olmuyor gibi dedikoduların önüne geçmek için borç alarak tüp bebek yapmaya karar verdik. Eşim işsiz olmasına rağmen çevreden arkadaşlarından borç para alarak tedavimizi yaptık. Örf ve adetlerin kurbanı olduk. Bir yandan seviniyoruz bir yandan da üzülüyoruz. Sütüm kesildi. Hergün çocuklarıma süt almak zorundayız. Paramız olmadığımız için komşulardan borç alıyoruz. Artık dışarıya çıkacak yüzümüz kalmadı. Çocuklarım hasta doktora götüremiyorum. Çocuklarımın yaşamasını istiyorum." diye konuştu. www.mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum