2 Ocak 2009

TRT'nin çok dilli kanalı TRT-6 Şeş Kürtçe, Ankara'da düzenlenen özel programla yayın hayatına başladı.



Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun çok dilli kanalı TRT-6 yayına başladı.

Çok dilli kanalın tanıtımı için Ankara'da özel bir program düzenlendi.

Başbakan Erdoğan açılış programında yayınlanan mesajında Türkçe ve Kürtçe olarak " TRT-6 Hayırlı Olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül de TRT-6'nın yayınlarıyla birlik ve beraberliğin güçleneceğini söyledi.

İstiklal Marşı ile açılan kanalın ilk programında Nilüfer Akbal ve Rojin sunuculukları üstlendi.

TRT'nin Arı Stüdyosunda gerçekleştirilen açılış özel programında "kırmanci" lehçesinde şarkılar seslendirildi, kanalın eğlence, kültür ve söyleşi programlarının tanıtımları yapıldı.

Gül: TRT-6 Halkın Birlik ve Beraberliğini Daha da Güçlendirecek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açılış programında yayınlanan mesajında, TRT-6'nın halkın birliğini ve beraberliğini daha da pekiştireceğini ümit ettiğini ifade etti.

Gül, "Herkes şunu görecek ki, herkes bu ülkenin sahibidir. Herkes bu ülkenin onurlu, eşit vatandaşıdır. Ve herkes kendi kültürünü, varsa farklılıklarını güzel bir şekilde ifade edebilmektedir. Ayrıca ben bunun kötü niyetli insanların bazı konuları istismar etmesini de bu şekilde önleyeceği kanaatindeyim. O bakımdan faydalı görüyorum. " diye konuştu.

Erdoğan: Çok Önemli Bir Açılım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, mesajında TRT-6'nın Kürtçe yayına başlamasını çok önemli bir açılım olarak gördüğünü belirtti.

"Birlik ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirecek, demokrasimizi derinleştirecek bir adımdır bu." diyen Erdoğan, Türkiye'de tüm vatandaşlarını eşit hak ve hürriyete sahip olduğuna işaret etti.

Başbakan Erdoğan, "Demokrasi dairesi geniştir, bu dairede herkesin kendini ifade etme hak ve imkanı vardır. Kürtçe yayın da bunun en güzel örneklerinden biridir.TRT'nin Kürtçe yayını Kürt kökenli vatandaşlarımızın aidiyet bağlarını daha da güçlendirecektir. TRT-6 Kürtçe yayınlarında inanıyorum ki milletimiz için birlik , bütünlük, kardeşlik mesajları taşıyacaktır." dedi.

TRT-6'ya yayın hayatında başarılar dileyen Erdoğan, Kürtçe ve Türkçe olarak " TRT-6 Hayırlı Olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Şahin: Vatandaşları Birbirine Daha da Yakınlaştıracak
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT-6'nın vatandaşları birbirlerine daha yaklaştıracağına dikkati çekti.

"Farklı dilleri konuşan insanların birbirlerini anlama konusundaki zorlukların ortadan kaldırılmasına yönelik bir yayın politikamız olacak. Yine bu kanalımız bir aile kanalından ne bekleniyorsa, o olacak. Bazılarının söylediği gibi seçime yönelik bir kanal olmayacak. Umarım ömrü uzun bir kanal olur ve başta Türkiye'de yaşayan bütün insanlara, yaşayanlara ama bunun dışında bölgedeki insanlara katkı sağlayacağı umudumla hepinize saygılarımı sunuyorum, hayırlı olsun."

TRT-6'nın yayına başlaması nedeniyle düzenlenen özel programa izleyici olara katılan bakanlar, siyasetçiler ve sanatçılar da kanalın önemli bir boşluğu dolduracağına işaret ettiler.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin temel hak ve özgürlüklerini tabi ki daha fazla güçlendirmek, daha toleranslı bir toplum oluşturmak açısından ve zenginliklerimizi ortaya koymak, bunları paylaşma, bunları sündürme anlamında ben çok anlamlı bir adım olarak görüyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, "Bu girişim aslında çoğulcu demokrasi açısından uzunca bir zamandan bu yana ihtiyacımız olan bir temel hakkın, bir temel ödevin yerine getirilmesidir." şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise "Bizim ortak tarihimiz, can medeniyetimiz bütün bunları yapmaya, başarmaya, çokluk içinde birliği idrak etmeye muktedirdir. Yeter ki bu türden atılan adımları daha iyi olsun diye bilimsel açıdan, rasyonel olarak eleştirelim. Yeter ki bu ilginiz sevgiyle olsun, yıkıcı bir nitelik kazanmasın" dedi.




TRT 6 Şeş Kürtçe Kanalının Uydu Frekansı

Uydu Adı......: Türksat 3 A Batı
Frekans:.......: 12685
Polarizasyon..: Horizontal
Symbol Rate..: 30000
Fec.............: 5/6

TRT 6 ŞEŞ KÜRTÇE KANALINI İNTERNETTEN ONLİNE İZLEMEK İÇİN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum