9 Şubat 2009

ANNE VE BABALARA UYURI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1147_maxi.jpg

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Çocuk hastalıkları Uzmanı Dr. A.Fettah Oğuz, çocuklarda bronşit vakalarında artış meydana geldiğini söyledi.

Mardin kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Uz.Dr. A.Fettah Oğuz, kış mevsimi ile birlikte çocuklarda görülen bronşit hastalıklarında artış gözlendiğini söyledi. Alerjik bronşite dayalı vakalara da rastlandığını ifade eden Dr.Oğuz, anne babaların çocuklarını mevsimsel faktörleri göz ününde bulundurarak giydirmelerini ve beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

BRONŞİT HASTALIKLARINDA ARTIŞ

Dr.Oğuz “Kış mevsiminin başlaması ile birlikte çocuklarda en fazla bronşit vakalarına rastlanıyor. Anne babaların dikkat etmesi gereken en önemli husus, kendileri nasıl giyiniyorsa çocuklarına bir fazlasını giydirmeleridir. Beslenmelerine özen göstermeleri gerekir. Hastalıklardan korunmanın en iyi yolu sağlıklı beslenmeden geçer.” Dedi

ALERJİK BRONŞİTE DİKKAT EDİLMELİ

Son zamanlarda çevre kirliliğinden, kalorifer bacalarından ve araç egzozlarından çıkan karbon monoksit gazının da çocuk ve bebekleri olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Dr.Oğuz “ Alerjik bronşit vakalarına da sıklıkla rastlanıyor. Sabah ve akşam kaloriferlerin yakıldığı saatlerde bebek ve çocukların dışarıya çıkarılmaması gerekiyor. Evde temizlik yapılırken de çocukların ayrı tozsuz bir odaya alınmaları alerjik bronşit hastalığına karşı alınması gereken önlemlerden biridir. Evde bebek ve çocukların bulunduğu ortamda kesinlikle ebeveynlerin sigara içmemesini tavsiye ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

Uz.Dr. A.Fettah Oğuz, tedavide erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirterek “Bebeklerin bünyeleri çok hassas. Hastalık belirtileri ile birlikte hemen doktora başvurmaları gerekir. Vaka ne kadar gecikirse tedavi o kadar uzun sürer.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum