12 Şubat 2009

Belediye Başkan Adayı Enver Ete: "Siyaset yerine hizmet yapacağım"

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçimlerde DTP’den belediye başkan adayı olan Enver Ete, adaylığının açıklanmasından sonra ilk açıklamasını sitemize yaptı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeenverete.jpg
Yerel seçimler öncesi Mardin’de siyasi partilerin belediye başkan adayları bir bir açıklanırken DTP’li belediye başkan adayı Enver Ete Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçimlerde DTP’den belediye başkan adayı olan Enver Ete, adaylığının açıklanmasından sonra ilk açıklamasını sitemize yaptı.

İlk röportajı Mardin Life Sitesine

Tarihi kentin il dışında hakkı ile tanıtımının yapılmasının yanında, kamuoyunun aydınlatmak için de Mardin Life Dergisi, internet sitesi ve İletişim Gazetesinin yaptığı çalışmaların takdire sayan bir çalışma olduğunu hatırlatan Ete, kendisi ile röportaj yapmak isteyen bir çok televizyon ve ulusal gazetelerin isteğini geri çevirerek ilk defa Mardin Life Sitesine açıklama yaptığını söyledi.

Göreve geldiği takdirde yapacağı hizmetler ve uygulamaya koyacağı projeler hakkında muhabirimize bilgi veren Ete, Mardin’de doğan, büyüyen ve Mardin’de yaşayan biri olarak kendisi ile özdeşleştirdiği, otantik havasını başka hiçbir şehirde bulamadığı Mardin’e hizmet yapmak için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Mardin Belediyesinin sorunlarına vakıf olduğunu dile getiren Ete, “Mardin’de yaşayan Arap, Kürt, Türk, Süryani, Müslüman ve Yezidilerin yaşadığı halkaların renk ve kokusunu her zaman gönlümde hissederek herkese anlattım. Sevdiğim halkların bu renkli yapısını soldurmak yerine renklerine renk katmak istiyorum. Bu halkların istediği, ortak paydada birleşeceği, kendi geleceklerini belirleyeceği, daha çok yurttaşın söz sahibi olabileceği, özgür belediyecilik olgusunun geliştirilmiş yerel hizmetler alanında kendini kabullendirmiş, bölgedeki bütün dinamikleri içinde barındıran inançları yaşatmak adına tekli anlayış ve zihniyetten uzak halkların kardeşliğini benimseyen, Mardin’deki bu renkli mozaiği Türkiye’nin her yerinde uygulayacak anlayışı DTP’de gördüm. Bu yüzden tercihimi DTP’den yana kullandım.”dedi.

“Siyaset Yerine hizmet vereceğim”

Tarihi kentte şahit olduğu eksikliklerin ve kangrenleşen sorunların tek çözüm adresinin DTP olduğuna inandığını ifade eden Ete, göreve geldiği takdirde mevcut belediye başkanların aksine Mardin Belediyesinde siyaset yerine hizmet yapacağı sözünü verdi.

7 bin yıllık kadim kent Mardin’in birikmiş sorunlarını bir bir tespit ettiğini açıklayan Ete, “Sevdalısı olduğum tarihi kentin sorunlarını daha aday adaylığı sürecinde tespit etmiştim. Bu sorunlardan bazıları eski kentin bozulan otantik havası, yeni şehirleşmedeki çarpık yapılaşamaya, yozlaşan kültüre, bitmeyen altyapı sorunları, çevre düzenlemesinin olmaması, turizm potansiyeli yüksek olan bu kentte istenilen yatak kapasitesine ulaşılamaması, belediyedeki işçilerin yıllardan beri biriken alacaklarının ödenememesi, mozaik kent, dedelerimiz tarafından anlatılan 60’lı 70’li yılların bile gerisinde olması, bu halklar mozaiği olan kentin ortak sosyal alanlarının hiç olmamasıdır. Göreve geldiğimde öncelikle sosyal alanlara yoğunlaşmasına özen göstereceğim. Beş yıllık süreçte Mardin hak etmediği bir şekilde yönetildi. Geçmiş 5 yılını kaybeden Mardin 5 yılını daha kaybetmesin.”diye konuştu.

“Türkiye’de bir ilki Mardin’de gerçekleştireceğim”

Zorlukların üstesinden gelecek kapasiteye sahip olduğunu anlatan Ete, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Mardin Belediyesinde göreve geldiğim andan itibaren içinde yaşadığımız kenti onlarla yöneteceğiz. Ev ev sokak, cadde cadde, mahalle mahalle, belediye meclislerini oluşturup yönetmeye talibim. Türkiye’de bir ilki Mardin’de gerçekleştirerek 1 yıl sonunda referandum yaparak çalışmalarımın hesabını halkıma vereceğim. Halkım bu hizmetlerden memnun kalınmadığı süre zarfından görevimden istifa edeceğim. Çalışmalarımızda kenar mahallelerin rehabilitasyonuna önem vereceğiz. Mezopotamya’nın terası konumundaki Mardin Kalesini mutlak sürette turizme açacağız. Yer altıyı otoparklarına ağırlık vererek otopark sorununu çözüm getireceğiz. Belediyeye gelir getirecek yatırımları geliştireceğiz. Sit alanı olan şehre tarihi kent görüntüsü, yeni şehire ise modern ve çağdaş bir kent görüntüsü vereceğiz.”

“İki başkan zamanında da arabulucuydum”

İşçi alacakları konusunda da Mardin Belediyesi ve işçiler arasında hem Abdulkadir Tutaşı hem de Metin Pamukçu döneminde arabulucu olduğunu hatırlatan Ete, “İşçi alacaklarının çözümü yönünde hem DYP hem de AKP zamanında imzaladığımız protokollerde çözüm önerilerimizi kağıda döküp her iki tarafa da sunmuştuk. Ama ne yazık ki her iki dönemin belediye başkanları da işçilerin alacakları konusunda çözüme yanaşamadıkları bu çözüm önerilerini hayata geçiremediler. İller bankasından gelen ödenekler ve belediyenin öz kaynakları doğru şekilde kullanılması ile bu soruna ancak biz çözüm bulacağız.”diye konuştu.

Enver Ete kimdir?

Mardin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Mardin’de tamamlayan Ete, Dicle Üniversitesine bağlı Siirt Eğitim Fakültesini bitirdi. 1995 yılından beri Mardin’de öğretmenlik yapan Ete evli ve iki çocuk babasıdır.

Sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yapan Ete, Eğit-Sen’in kuruluşunda görev yaptı. 2 Dönem, 2003-2008 yılları arasında Eğitim-Sen’in Mardin Şube Başkanlığını da yapan Ete, halen Eğitim-Sen Sendikasının Genel Merkezinde Disiplin Kurulu Başkanlığının yanında yerel yönetimler eğitmenliğini yapıyor. 32 sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiden oluşan Mardin Demokrasi Platformunun da uzun yıllar sözcülüğünü yapan Ete, üyesi olduğu İnsan Hakları Derneği ve Türkiye Barış Meclisinde de aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Nezir Güneş / Mardin
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum