5 Şubat 2009

Google'dan müthiş yenilik

Google'ın çevirimiçi çeviri hizmeti olan Google Translate'e Türkçe'de eklendi.
http://medya.zaman.com.tr/2009/02/02/google.jpg
Google'ın bu yeni hizmeti sayesinde Türkçe'den çok sayıda dile ve diğer dillerden Türkçe'ye metin ve internet sitesi çevirisi yapabileceksiniz.

Böylece, anlamakta güçlük çektiğiniz herhangi bir yabancı kaynağı, kolayca Türkçe'ye çevirebilecek veya istediğiniz bir cümle ya da kelimenin Türkçe karşılığını öğrenebileceksiniz.

Bu hizmetten yararlanmak için öncelikle http://translate.google.com tıklıyorsunuz ve sayfanın ortasındaki "Enter text or a webpage URL" kutusuna tercümesini istediğiniz web sitesinin adresini giriyorsunuz. Dil seçeneklerinden "English > Turkish" ya da "Turkish > English"i seçip "Translate" düğmesine tıklayınca tercümenin yapıldığı yeni sayfa açılıyor.

Hizmet çok yeni olduğu için tercüme çok başarılı olmasa da, en azından konu hakkında genel bir fikir elde etmeyi sağlıyor.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum