9 Şubat 2009

Mardin’de Cemil İpekçi Tasarımcı ve Modacı Kadın Yetiştirecek…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/ipekci.gif
Mardin’de Evren ÇATOM tarafından hazırlanan 40 kadının, moda, tasarım ve profesyonel dikiş eğitimi alacağı proje hayata geçiriliyor. Sosyal Destek Projesi kapsamında kabul gören proje ünlü modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi’nin himayesinde sürdürülecek.

Evren ÇATOM sorumlusu Dilek Sınavu, Sosyal Destek Projesi kapsamında hazırladıkları 480 bin liralık projenin, 150 bin liralık ilk ayağını oluşturan,40 kadını kapsayan moda, tasarım ve profesyonel dikiş eğitimi için şubat ayında start vereceklerini söyledi.

Ünlü Modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi’nin, kontrol ve denetiminde kurulacak tekstil atölyesinde çalışacak 40 kadına, moda tasarım ve profesyonel anlamda dikiş eğitimi verilmesinin ardından, kadınlar Pazar ağına yönlendirilecek. ÇATOM Sorumlusu Dilek Sınavu üretilecek tekstil ürünlerinin Cemil İpekçi’nin öneri ve görüşleri doğrultusunda bir marka adı altında pazara sürüleceğini ifade etti. Sınavu “ İlk etapta moda, tasarım ve profesyonel dikiş alanında eğitilecek olan 40 kadın, çevrelerinde birer model teşkil edecek. Projenin ikinci ayağında eğitilecek kadın sayısını artırmayı ve daha geniş alanlara yayılmayı hedefliyoruz. Tasarımlarını üretmemize izin veren, ve proje süresince destek ve yardımlarını bizden esirgemeyecek olan Modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi’ye teşekkür ediyorum. Geleceği olan ve heyecan veren bir projemiz var. Tekstil atölyemizin yerini belirledik. Atölyede, en az 15 dikiş makinesi, kesim masaları, kumaştan leke çıkarma sistemleri, ütü masaları ve tekstildi kullanılması gereken her türlü makine ve teçhizat ile donatılacak. Üretimin her aşamasında Cemil İpekçi’nin fikir, görüş ve önerileri bize ışık tutacak.” dedi.
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/ipekci1.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/ipekci2.JPG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum