14 Şubat 2009

MARDİN’DE ÇİÇEKÇİLER SEVGİLİLER GÜNÜNE HAZIR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1171_maxi.jpg

Dünyayı saran ekonomik krizin de etkisiyle satışları düşen çiçekçiler 14 Şubat Sevgililer Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bekliyor. Açelya Çiçekçilik Sahibi Abdurrahim Öncü ekonomik kriz nedeniyle son yıllarda gül fiyatlarında artış yaşanmadığını söyledi.

Depolarını rengârenk çiçeklerle dolduran çiçekçiler 14 Şubat’ın kendilerini biraz olsun rahatlatmasını bekliyorlar. Ekonomik kriz nedeniyle durgunluk yaşayan çiçekçiler değişik türlerde çiçek siparişi vererek 14 Şubat hazırlıklarını tamamladı. Açelya Çiçekçilik talebe göre başta gül olmak üzere orkide, Karanfil ve özellikle Gül gibi sevgililer gününe özel çiçekleri getirdiklerini söyledi. Ekonomik sıkıntıyı da göz önüne alarak zam yapmayacaklarını aksine indirim yaptıklarını açıklayan Açelya Çiçekçilik Sahibi Abdurrahim Öncü, vatandaşların geçen yılki fiyatların altında çiçek alabileceklerini kaydetti. 2004’ten bu yana bir gülün fiyatının değişmediğini vurgulayan Öncü “ 2004 ‘te bir gülün fiyatı 5 Tl. iken şimdi ise 2009 yılındayız ve hala bir gülün fiyatı 5 Tl. geçen yıl 2 bine yakın gül getirdik ekonomik kriz yüzünden bu yıl bin tane getirdik. İşlerimiz yüzde Elli düştü. Piyasalarda bir kriz var. Herkesin çiçek alabilmesi için fiyatları uygun tutuyoruz. Hediye alternatifi her ne kadar çok kısa olsa da en güzel hediye 14 Şubat ta çiçek anlayışıdır” Dedi.

Ekonomik kriz dolayısıyla ihracat oranlarının yüzde 20, ürün fiyatlarının ise yarı yarıya düştüğünü belirten Çiçekçiler "Mardin’e baktığımızda siparişler çok fazla yoğun değil. Ama en azından bir hareket var. Fiyatlarda ciddi oranlarda düşüş oldu. İç pazarda da hem fiyat, hem de talep olarak aynı sıkıntı ile karşı karşıyayız. Önümüzde 14 Şubat olmasına rağmen beklenen talep olmadı. Ama umutluyuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için daha fazla umutluyuz." şeklinde konuştu.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum