9 Şubat 2009

Vali Duruer, "Mardin'i yeşillendireceğiz"

Mardin valisi Hasan Duruer, Kızıltepe ilçesine bağlı Büyükdere köyünde incelemelerde bulundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekoy1.jpg
Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç'un refakati ile ilçeye bağlı Büyükdere köyünü ziyaret eden ve köy sakinleriyle tanışıp sohbet eden Mardin Valisi Hasan Duruer, köy sakinlerinin ağaçlandırmaya yönelik olan eylimlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin eski senetörlerinden Cemil Çeçen ve yakınları tarafından köy girişinde karşılanan Vali Hasan Duruer, Çeçenlere ait AŞT Fidanlık'ta incelemelerde bulundu. Fidanlık alanında üretimlerine yeni başlanan Palmiye ve Pikan Badem fidanları hakında M.Ali Çeçen'den bilgiler alan Vali Duruer, daha sonra köy yerinde kurulması planlanan Organik Tarım, Sera ve Gıda Paketleme fabrikası için ayrılan alan hakkında bilgi edendi.

Küzey Mezopotamya'nın bereketli topraklarının neredeyse yeşile hasret bir görüntü içerisinde olduğunu işaret eden Vali Hasan Duruer, Mardin'in tarihi mimarisini betorname binalardan kurtarmak için çalışmalarımızı başlattık. Kent merkezinde görüntü kirliliği arz eden betorname kamu binalarının yıkımıyla başlattığımız çalışma inanıyorum ki kısa sürede kendini ortaya çıkaracaktır. Bu çalışmalara paralel olarak gerek kent merkezinde gerekse ilçe ve köylerimizde ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceğiz. Kendine "Ben Mardinliyim" diyen her birey yaşadığı yere ağaç dikmeli ve çevresindekileri de bu konuda teşvik etmelidir. Kuzey Mezopotamya'nın bereketli topraklarının bu denli ağaçsız ve yeşilliksiz olmasına gönlümüz daha fazla razı olmayacaktır" diye konuştu.

Köy yerindeki fidanlıkta köy sakinleriyle çay içip, sorunlarını dinleyen Vali Duruer; ilgilenip bakımlarını üstlenmeleri halinde köyün girişindeki yolun her iki tarafının ağaçlandırılması için Valilik olarak, yeteri miktarda Çam fıstığı ve Zeytin fidanları vererek bu anlamda başlatılacak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Büyükdere'yi 'Pilot köy' olarak seçebileceklerini söyledi.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/2/91022agac.JPG
"SORUMLULUK ÜSTLENMEYE HAZIRIZ"

Valilik tarafından başlatılacak ağaçlandırma seferberliğine önayak olmanın kendileri için gurur vesilesi olacağını belirten Bülent Çeçen, "Sayın Valimizin köyümüze kadar gelerek yaptığımız çalışmaları yerinde incelemesi bizleri sevindirmiştir. Yaşadığımız alanları, bizden sonra gelecek nesillere layıkıyla bırakabilmek için üstlenilmesi gereken ne kadar sorumluluk varsa üstlenmeye hazırız. Bu manada Valiliğimiz tarafından başlatılacak çalışmaları destekliyoruz. Bize verilecek ağaçların bakımını da layıkıyla yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Bu çalışmalar kapsamında köyümüzün "Pilot bölge" olarak seçilmesi ayrıca bize mutluluk verecektir."
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum