10 Mart 2009

Ayanoğlu, "Dünya Kadınlar" gününde kadınları unutmadı

AK Parti Mardin Belediye Başkan adayı Beşir Ayanoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bayanlara yönelik tanışma ve kaynaşma yemeği verdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeyemeka.jpg
Artuklu Kervansarayında verilen yemeğe AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, Mardin’deki sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı. Yemeğe katılan kadınlar, hem yemek yiyip birbirleriyle tanışma imkanı buldu hem de stres attılar.

Yemeğe katılan bayanları eşi Fahriye Ayanoğlu ile birlikte kapıda karşılayan Belediye Başkan Adayı Beşir Ayanoğlu, kadınlara sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak olduğunu belirterek, “Bir toplum kadına ne kadar önem veriyorsa, geleceği de o kadar aydınlık demektir. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”dedi.

Yemek öncesi bayanların sorun ve taleplerini dinleyerek onlarla birebir sohbet eden Ayanoğlu, seçildiği gün kadınlara yönelik birçok projelerinin olacağını belirterek, kadınlara yönelik şiddetin azalması için gerekli ortamları sağlayacaklarını ifade etti.

Bir toplumun refaha erişmesi için toplumun annelerine ihtiyacı olduğunu belirten Ayanoğlu, “Hepimiz için anne her şeyden daha değerlidir. Toplumun mutluluğu kadınlarımız mutlu olasına bağlıdır. Göreve geldiğimizde, belediye kanunun bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde Mardin İçin kadınlarımız için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kadınların kadın olmalarından dolayı yaşadıkları sorunlara yönelik çalışmalarımız olacak. Bunun yanında aile içi şiddete maruz kalan kadınlara destek masaları oluşturacağız.”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/AC8_DSC_1809.JPG
Ayanoğlu, kadınların ekonomideki yerinin çok küçük kaldığını da belirterek kadınımızın yaşamın her alanında olduğu gibi çalışma yaşamında da söz sahibi olabilmesi, toplumsal saygınlığını kazandırmanın çabasıyla meslek kursları da açacaklarını sözlerine ekledi.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum