25 Mart 2009

Demir ve Şahkulubey, Nusaybin'de seçim çalışmalarında bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak parti) Mardin milletvekilleri M. Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey, Belediye başkan adayı Hüsnü Kartal ve İl genel meclis adayı Abdullah Düzgün’e destek amacıyla Nusaybin’de seçim çalışmasına katıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifenusaybinakp.jpg
Nusaybin’de seçim bürosunu ziyaret eden Milletvekilleri vatandaşlar bir süre sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Belediye başkan adayı Hüsnü Kartal’la yeni bir heyecan başlattıklarını dile getiren Milletvekili Demir, Nusaybin’in 30 Mart sabahında halkın da desteğiyle Ak hizmetle tanışmasını istediğini söyledi.
Bölgede daha önceki dönemlerde seçimlerin feodal ve aileler üzerinden yapıldığını dile getiren Demir; “çok şükür yavaş yavaş bunu kırmaya çalışıyoruz. Ancak şuanda bazıları etnik köken üzerine seçmeni yönlendirmeye başladı. Bu ülkede farklı etniklere farklı davranılmıyor. Etnik kimlik üzerine yapılan seçim çalışması bizleri üzüyor. 29 Martta yapılacak yerel seçimler en iyi hizmet getirecek partilerin kendi aralarında yaşanacakları bir seçimdir. Aklı selim bir şekilde düşünüldüğünde pazar günü kullanılacak oyları adresinin de AK Parti olması gerektiğidir. Ben İnanıyorum ki, ülkemizin çoğu yerinde olacağı gibi Nusaybinliler de bu seçimlerde hizmetin adresi olan AK Parti'ye oy vereceklerdir. Amacımız demokratik ve adil bir seçimin olmasıdır” dedi.
Doğu ve Güneydoğu bölgesinin uzun süreli ihmal edildiğini kaydeden Demir, sorunların ülkeyi yöneten siyasilerin argümanları toparlayamadığından kaynaklandığını söyledi.
Demir, Ak Partiyle birlikte yeni bir anlayışın başladığını bu da aidiyet duygusunu geliştirdiğini sözlerine ekledi.
Milletvekilleri daha sonra kaymakam Yücel Gemici, ilçe Emniyet müdürü Hüseyin Bilgilioğlu ve Devlet hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Süleyman Gökdemir’i makamlarında ziyaret etti.
İlçenin sorunları hakkında milletvekillerine bilgi veren Kaymakam Gemici, ilçede çok acil olarak 176 derslik ve yeni bir hastaneye ihtiyaç olduğunu söyledi. Kaymakam Gemici bu konuda Milletvekillerinin ilgi ve desteklerini beklediklerini vurguladı.
Milletvekilleri hem eğitim hem de hastane konusundaki sıkıntıları sona erdirmek için Nusaybin için özel bir çalışma içerisine gireceklerini bildirdiler.
Arif Altunkaynak - Nusaybin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum