20 Mart 2009

Hollandalı Gazeteci'nin 'Aydoğan' merakı

AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan adayı Cemil Aydoğan, yabancı basının ilgi odağı olmayı sürdürüyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeyabanci.jpg
Hollanda'nın bir gazetesinde köşe yazarlık yapan Gazeteci-Yazar Betsy Udink, İnsan Hakları Mardin Şube başkanlığı görevinde bulunduğu sürede tanıdığı Gazeteci Cemil Aydoğan’ın AK Parti’den aday olması sürecini gazetesinde değerlendirmek üzere Kızıltepe’ye geldi.

Cemil Aydoğan’ın İnsan Hakları savunucusu olduğu dönemden tanıdığını ve bir takım araştırmalarda bulunmak üzere geldiği Türkiye’de Gazeteci Cemil Aydoğan’ın AK Parti’den aday olmasını ilgi çekici bularak kendisiyle röportaj yapmak için seçim bürosuna geldi.

Gazeteci Cemil Aydoğan’ın aktif bir insan hakları savunucusu olarak tanıdığını, Ak Parti’ye geçiş sürecinin merkezi hükümetin herkesi kucaklayan bir yönetim tarzının ifadesi olarak nitelendiren Gazeteci Betsy Udink, 29 Martta yapılacak yerel seçimlerin propaganda çalışmaları ile Türkiye’de insan hakları, temel hak ve hürriyetlerin gelişimi konusunda yaşanan gelişmelerin değerlendirmesini AK Parti Adayı Cemil Aydoğan’dan dinledi.

Siyasi yaşamında yaşadığı süreci değerlendiren ve AK parti’nin iktidara gelişi ile Türkiye’nin hızlı bir özgürleşme sürecine girdiğini ifade eden Aydoğan, “Ben bir insan hakları savunucusuyum. Geçmişte bu toplumun hakları için mücadele ettim. Bu halka hizmetlerimin olduğu kanısındayım. Halkıma olan hizmetimi demokrat kişiliğimden de ödün vermeyerek AK Parti çatısı altında sürdürmeye karar verdim. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, temel hak ve hürriyetler konusunda çok önemli açılımlarda bulundu. Geçmişte hayal dahi edilemeyen birçok talep bugün bu iktidar ile icraata dönüştü. Bu sürece köstek olmaktansa bu halk için destek olmak gerektiğini düşündüm. Niyetimiz üzüm yemektir; bağcıyı dövmek değildir.” Şeklinde konuştu.
AK Parti Adayı Cemil Aydoğan, siyasi süreci de değerlendirdiği iki saatlik röportajda Yazar Udink’in; eğitimden sağlığa, ekonomiden altyapıya kadar Kızıltepe ile ilgili sorduğu bir çok soruya da cevap verdi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum