21 Mart 2009

Kürtçe Radyo Açılacak

http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/13512.jpg
Eğil'de konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, TRT6 'dan sonra yakında Kürtçe radyonun da yayına başlayacağını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal ve Sur Belediye Başkan adayı Netin Evsen, Eğil'in girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Bakan Eker hükümet olarak demokratikleşme ve sivilleşme anlamında büyük reformlar yaptıklarını da belirterek, TRT6 'dan sonra çok yakında Kürtçe yayın yapan radyonun da yayına başlayacağını söyleyerek; "Halkımızın beklentisi ve istekleri yönünde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Cizre ve Silopi'deki ölüm kuyularına da değinen Eker, "1990 yılından sonra bölgede yaşanan faili meçhul cinayetler ve kayıplar, yıllarca aydınlatılamadı. Bırakın aydınlatmayı diğer hükümetler faili meçhullerin adını ağzına almaktan bile korktu. Biz AK Parti olarak baştan beri diyoruz ki 'ucu nereye kadar giderse gitsin, ucu kime dokunursa dokunsun. Faili meçhulleri çözeceğiz.' Çözüyoruz. AK Parti döneminde bölgede bir tane faili meçhul cinayet olmadı. Bizim dönemimizde kimse evinden alınıp kaybolmadı.Çünkü AK Parti var. Çünkü halka hizmet var. Ölüm kuyularını bir bir açacağız. Sorumlularını da adaletin karşısına çıkaracağız" diye konuştu.

Bakan Eker ve yanındakiler, yapılan konuşmaların ardından esnafı ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum