15 Mart 2009

Kızıltepe de AK Parti Seçim Aracına Saldırı

Kızıltepe'de AK Partili Belediye Başkan Adayı Cemil Aydoğan'ın seçim propagandası yapması için hazırlanan seçim minibüsü taşlandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesecarac.jpg
Kızıltepe'nin Mardin Caddesi üzerinde bulunan DTP'nin seçim bürosu önünden geçtiği sırada DTP'liler tarafından taşlı sopalı saldırıya uğrayan AK Parti seçim minibüsünde bulunanlar şans eseri olaydan yara almadan kurtuldular. Camları kırılan araçta maddi hasar oluşurken, AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Cemil Aydoğan, taraftarlarını sağduyuya davet ederek gerginlikten kaçınmaları çağrısında bulundu.

Yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapan Başkan Adayı Aydoğan, "Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir ortamda seçim aracımıza yapılan bu saldırıyı demokratik mücadelenin hazımsızlığı olarak nitelendiriyorum. Demokrasi evrensel bir kavramdır, herkesi kapsayan bir çoğunluk sistemidir. Kızıltepe'de çoğunluk iddiasında olan oluşumlara buradan seslenmek istiyorum; madem ki çoğunluk iddianız vardır o zaman demokratik mücadeleyi hazmetmeyi bütün halkımızın idrak etmesi için üzerinize düşen görevi de yapmak zorundasınız. Ya demokrasinin elbisesini giyersin; giydiğin zaman da kuralına uyarsın, ya da giymezsin ve insan haklarına karşı olan duruşunu da ortaya koyarsın. Bu işin üçüncü bir yolu yoktur. Biz, AK Parti olarak demokrasiye, insan haklarına ve barışa inanıyoruz. İnanmaya da devam edeceğiz. Kimsenin aracına da siyasi ideallerine de taş atmayız. Barış içinde yarış herkesin demokratik bir takdiri olmalıdır. Bırakalım duyarlı halkımız 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde özgür iradesini sandıkta ortaya koysun. Hepimiz de bu takdire saygı duyalım" dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum