1 Mart 2009

MARDİN BELEDİYESİNİN 110 MİLYON LİRA BORCU VAR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1219_maxi.bmp

Mardin Belediyesinde DTP’den meclis ve daimi encümen üyesi m:Nurullah Budak belediyenin dört yıl içinde borcunun ikiye katlandığını söyledi.

Mardin Belediyesinin hayali fatura ve çetelelerle bor batağına saplattırıldığını ileri süren Belediye Meclis ve Daimi encümen üyesi Budak, 2004 yılında belediyenin 44 milyon lira borcu, 2008 yılında 110 milyon liraya çıktığını söyledi. DTP’nin basın mensuplarıyla düzenlediği, belediye başkan adayını ve kadrosunu tanıtma toplantısında konuşan Nurullah Budak, belediye kaynaklarının bazı aile ve kişilere peşkeş çekildiğini iddia etti. Çalışma çetelelerinin şişirildiğini ileri süren Budak “Şubat ayı 28 gün çekiyor. Hazırlanan çalışma çeteleleri şubat ayı için bile 30 gün gösterildi. Belediye halka dönük hizmet yerine ailelere ve kişilere dönük kaynaklarını kullandı. Belediye dört yıl içinde borç batağına saplandı.”dedi.

Belediyenin 90 milyon lira dolayında kurum ve personel borcu bulunduğuna dikkat çeken Budak “Beyaz su katkı payı eklendiği zaman borç tutarı 110-120 milyon liraya yükseliyor. Dört yıl içinde borcun birkaç katına çıkması kaynakların amacı dışında kullanılmasından kaynaklanıyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum