24 Mart 2009

Mardinli Öğrenciler Çanakkale yolcusu

Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu Okul aile Birliğince hazırlanıp yürütülen `Milli Manevi Değerlerin Korunması ve Tarihi Yerlerin Görülmesi` adlı proje kapsamında Mardinli öğrenciler Çanakkale iline götürülecek.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecanakkale.jpg
Konuyla ilgili bir toplantı yapıp okul müdürlerini bilgilendiren Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu Müdürü ve Okul aile Birliği Başkan yardımcısı Zeki Doğan Çağlar şu açıklamalarda bulundu.

“Öğrencilerimizin Milli Manevi değerlerini güçlendirmek, onlara tarih bilincini aşılamak, tarihimizi öğretip bellekleri ve yüreklerine kazımak için bu projeyi hazırladık. Projemiz kabul edildi. Allah izin verirse 13 Nisan’da 270 öğrenci ve 18 öğretmenle beraber Çanakkale’ye hareket edeceğiz. Geziye 6. 7. ve 8.sınıfta okuyan öğrenciler katılacak.”

Şanlı Tarihimizi Yaşayarak Öğrenecekler…

Çağlar, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Bu gezi neticesinde öğrencilerimiz bütün dünya halklarına örnek olan şanlı tarihimizi yaşayarak öğrenmiş olacaklar. Gezi için bütün okullarımıza kontenjan ayırdık.

Geziye başarılı, daha önce Çanakkale iline gitmemiş ve maddi olarak durumu yetersiz olan öğrencileri götürmek istiyoruz. O nedenle Okul Müdürü arkadaşların öğrenci seçiminde bu hususlara dikkat etmelerini istiyoruz.”

Şapka ve Tişört Dağıtılacak…

Çanakkale gezisi öncesi geziye katılacak bütün öğrencilere üzerinde SODES yazılı şapka ve tişörtler dağıtılacak. Altı otobüsle yapılacak gezi süresince öğrencilere 18 öğretmen refakat edecek.

Profesyonel rehberler eşliğinde üç gün boyunca Çanakkale yöresi gezilecek. Gezinin ardından 17 Nisan’da öğrenciler Mardin’e geri dönecekler.

Unutulmayacak Bir Gezi Olsun…

Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve gezide öğrencilere eşlik edecek olan Rıfat Saidoğlu ise bu projeyi hayata geçirmiş olmaktan mutlu olduklarını belirterek unutulmayacak bir gezi gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum