27 Mart 2009

Şahkulubey, AK Parti`nin Derik Mitingine katıldı

Seviyeli bir yarışın yapıldığı Mardin’de de yarış iyice hızlanmış durumda. Milletvekillerimizin ilçe ilçe, köy köy, ev ev gerçekleştirdiği ziyaretlere mitinglerde eklenince insanüstü bir performansın sergilendiği ortaya çıkıyor
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeshklbyb.jpg
Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde partiler çalışmalarını iyice yoğunlaştırdı. Seçmene ulaşmanın çeşitli yollarının denendiği çalışmalar baş döndürücü bir hızla gerçekleştiriliyor.

Seviyeli bir yarışın yapıldığı Mardin’de de yarış iyice hızlanmış durumda. Milletvekillerimizin ilçe ilçe, köy köy, ev ev gerçekleştirdiği ziyaretlere mitinglerde eklenince insanüstü bir performansın sergilendiği ortaya çıkıyor. Önceki gün Derik’te yaşanan coşkuya Mardin’in ilk bayan milletvekilinin onlarla birlikte halay çekmesi ile doruğa çıktı.

Derik girişinde kalabalık bir konvoyla karşılanan Milletvekili Şahkulubey, miting alanına izdiham nedeniyle zor girdi. Derik Belediye meydanında yapılan mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların tezahüratları arasında alana giren Şahkulubey, gençlerin ve bayanların ilgisi üzerine kendisine ayrılan dinlenme odasına geçmeyerek kadınlarla uzun süre halay çekti.

Alanda vatandaşlarla bir süre sohbet eden Şahkulubey, Belediye Başkan adayı Kenan Özaydın’ın konuşmasının ardından kürsüye çıktı. Konuşmasında “Siyasetin temel görevi toplumun talep ve beklentilerine cevap vermektir.” Diyen Bekin Şahkulubey’in Ak Parti iktidarları döneminde kimseye ayrıcalık sağlanmadığını ve kimsenin ayrıma tabi tutulmadığını anlattı.

Mitinge İl Başkanı Lokman Sinanoğlu’nun yanında Türkiye’nin en uzun adamı Sultan Kösen’de katıldı.

Şahkulubey konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Devlet ile toplumu her alanda buluşturmak biz siyasilerin en önemli görevidir. Ayrım yapmadan, ayrıcalık sağlamadan el ele bu millet için çalışmak zorundayız. Partimizin programında yer alan “katılımcı ve temsil gücü yüksek bir demokrasinin temelinde Yerel Yönetimler yatar” anlayışı en önemli ilkelerimizdendir. Kaliteli bir yerel yönetim için Mevcut kaynakları etkin, verimli ve tasarruflu kullanmak; yeni kaynaklar bulup önceliklerini doğru tespit etmek; rasyonel hareket edip kamuoyu beklentilerini doğru algılamak gerekir. Bunlar yeterli mi? Elbette hayır. Demokratik katılıma önem veren, halkla bütünleşmiş bir yerel yönetim anlayışı da bizim temel hareket noktamızdır. Bütün gayretimiz, Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, adaletle, kalkınmayla, demokratikleşmeyle halkımızın refah düzeyini artıracak bir sistem geliştirip, kronik hale gelen sorunları çözmek; toplumumuzu rahatlatmak, devlet millet kaynaşmasını sağlamaktır.

En çok diyaloga geçtiğimiz, en çok hizmet beklediğimiz kamu kurumu hangisidir? Yerel yönetimlerdir, belediyelerimizdir. Dolayısıyla devlet-millet kaynaşmasının ilk kademesini sağlayacak olan da yerel yönetimlerimizdir. Amacımız, demokrasimizin çıtasını yükselterek halkımızı huzur, güven ve adalete kavuşturmaktır. Toplumun talep ve beklentilerine cevap vermektir. Demokrasi çıtamız yükseldikçe, ekmeğimizi, aşımızı, itibarımızı büyüttükçe, hak ve hakkaniyet duygusunu egemen kıldıkça milletimizin refahı da artacaktır.”

Mitingdeki konuşmasında Mardin’e bugüne kadar yaptıkları çalışmaları bir bir anlatan Şahkulubey’in konuşmasının geri kalan bölümü:

“Hükümetimiz sadece iktidara bağlı yerel yönetimlere değil tüm yerel yönetimlere aynı mesafede durmaya özen göstererek tüm yerel yönetimlerin önünü açan, tüm halkını kucaklayan bir siyaset ortaya koymuştur. Ak Partiden önceki hükümetler, İller Bankasından gönderdikleri belediyelere aktarılan payı kendi belediyelerine aktarmışlar, diğer belediyelere hakkı olan parayı bile göndermemişler. Ak Parti hükümeti çok borcu olsa dahi payın % 60’ını mutlaka belediyeye göndermektedir.

Sadece Belediyelerde değil tüm hizmetlerde Ak Parti vatandaşlarımızı kucaklayan bir hizmet anlayışı ile çalışmaktadır. 2002 den bu yana devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirilmiştir. Ak Parti hizmet üretir. Ak Parti kendinden önceki hükümetlerin seçim yatırımı için attıkları temelleri bir bir tamamlamıştır. 1995 yılında temeli atılan Derik Devlet hastanesini 2002 yılına kadar bitiremediler. Ak parti hükümeti iki yıl içinde hastaneyi bitirerek 2005 te hizmetinize sundu. Bu gün 50 yatak, 8 uzman, 4 pratisyen hekim ve 75 in üzerinde personeli ile hastanemiz sizlere hizmet veriyor. Hükümetimiz tüm Türkiye genelinde 400 hastane tamamladı. İnsanlarımızın Hastanelerde rehin kaldığı dönemleri geride bıraktık.

Tüm vatandaşlarımız artık sağlık güvencesine kavuştu. Vatandaşlarımız eskiden kızaklarla hastanelere taşınırken şimdi hava ambulansları ile Türkiye’nin her yerine taşınabiliyor. Ak Parti İktidarının hizmet anlayışı işte budur; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Beş altı yıl önce bunları hayal edebiliyor muydunuz? SSK lıların hastane çilesi bitti. Yeşilkart ve yine ssk lı olanların ilaç çilesi sona erdi. Sadece ilaç fiyatlarını % 80 ne varan oranlarda ucuzlattık.

AK parti hep bu ülkede ilkleri gerçekleştirdi.

ilk kez Çiftçilerimize mazot desteği verildi.

· Prim destekleri artırıldı, hububat ve baklagiller de prim desteği kapsamına alındı.

·İlk kez kırsal kalkınma projeleri desteklendi. basınçlı sulama sistemi yatırımlarına, %50 hibe ve sıfır faizli kredi uygulamaları başlatıldı.

· ilk kez Devlet destekli tarım sigortası uygulamaları başlatıldı,

· ilk kez Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimize kuraklık desteği verildi.

· İlk kez sertifikalı tohumluk ve fidan kullanan üreticilere destek verilmeye başlandı.

organik tarım ve toprak analizi için ilave destek uygulaması başlatıldı.

· ilk kez Arıcılık destekleme kapsamına alındı.

· İlk kez çiftçilerimiz 2.500 Tarım Danışmanıyla buluşturuldu.

Mardin’de Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldıkları kredileri ödeyemeyen 958 çiftçimizin 1,3 Milyon TL’yi bulan borçları silindi. Benim çiftçim benim köylüm diye millete nutuk atanlar bunların hangisini yaptı? Hükümetimiz çiftçilerimize sadece Mardinde 31,9 Milyon TL Mazot,16 Milyon TL gübre desteği verdi.

Mardinde 2002 de 30 milyon TL olan destek ödemeleri bu gün 500 milyon TL ye yükseldi.

Türkiye bir baştan bir başa duble yollarla birbirine bağlandı. Köylerimiz hasret kaldığı suya, yola kavuştu. Sadece Derik ilçemize Köydes Kapsamında 10 Milyon Tl aktarıldı.

Değerli Vatandaşlarım;

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 27 Mayıs’ta Diyarbakır’da Güneydoğu Anadolu Projesi Yeni Eylem Planı’nı açıkladı. İlk defa takvimi belirlenmiş, kaynağı temin edilmiş 26 milyar Tl lik bir eylem planı AK PARTi iktidarı döneminde açıklandı.

AK PARTi iktidarı 5.5 yıl boyunca 8 milyar dolar yatırım yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin refah ve istikrarı için çok önemli olan büyük bir hamleye start verdi. Bu alanda en büyük harcama 10.3 milyar TL ile sulamaya yapılacak. GAP eylem planı, 1.8 milyon hektar alanın sulanmasını, tarımda ürün çeşitliliğinin artmasını, yılda 27 milyar kilovat saat elektrik üretiminin sağlanmasını, kişi başı gelirin yüzde 209 artmasını ve toplamda 3.8 milyon kişiye iş imkanını sağlanmasını öngören bir proje. Ekonomik gelişme, okullaşma, hastane sayılarının artmasını ve sosyal destek projelerini de içinde barındıran bu proje ile ilimizde de önemli yatırımlar yapılacak. İşte benim çiftçime, benim köylüme hizmet böyle yapılır.

Değerli Hemşerilerim;

Hükümetimiz bütçede en büyük payı eğitime ayırmaya devam ediyor. Hedefimiz okullarımızın kalitesini artırarak öğrencilerimize daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. Mardinin geleceğini, Türkiyenin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimize daha iyi imkanlarda öğrenim imkanı sağlamaktır.

Hepimizin yıllardır rüyası olan üniversiteye Mardin, Ak Parti iktidarıyla kavuştu. GAP eylem planı kapsamında üniversitemizin kampüsü 2012 yılına kadar tamamlanacak. Ayrıca bu yıl Derik ilçemize bir öğrenci pansiyonu yapılacak.

Eskiden yarı yıla kadar parası ile kitap bulamayan çocuklarımız şimdi okula başladıkları gün kitaplarını masalarında buluyorlar. Onların akıl bile edemediklerini biz bir bir gerçekleştiriyoruz. Devletin hangi imkanını bu güne kadar vatandaşın hizmetine sundular. Yönettikleri belediyelerin durumu ortada. Gönderilen paraları bile hizmette kullanmaktan acizler. Ak Parti Belediyeciliğe marka getirdi. Yüksek standart getirdi. Vatandaşı hizmetle buluşturdu. Hesap verebilir yönetim anlayışını getirdi.

Onlar bu milletin 50 milyar dolarını bankalarda batırdılar. Ak parti hükümeti Merkez bankası rezervlerini 68 milyar dolara çıkardı.

Onlar Türkiye’yi İMF’ye 23,5 milyar dolar borçlandırdı, hükümetimiz bu borcu 8 milyara indirdi. Enflasyon % 50-60 larda seyrediyorken bu gün enflasyonu tek haneli rakamlara indirdik.

Gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi ve yoksul kesimlerin desteklenmesi Sosyal devlet olmanın gereğidir.

Biz bunun için yoksullukla mücadeleyi temel aldık.

Biz talep edene değil gerçekten muhtaç olana yardım edilen, yardıma muhtaç olan, tüm kesimlere ulaşan modern bir sosyal yardım mekanizmasının oluşturulmasına öncelik verdik.

Dar Gelirli vatandaşlarımızı TOKİ ile konut sahibi yaptık, bunu yapmaya da devam edeceğiz. Kışın evinde titreyen vatandaşımız olmasın diye kömür dağıtıyoruz. Başka çocuklar okula giderken annelerin yüreği burkulmasın diye çocuğunu okula gönderene yardım yapıyoruz. 2003 te 368 ton kömür dağıtmışız DERİKTE. Bu yıl 650 ton kömür dağıttık.

6 yılda 5 milyon 500 bin lira eğitim, sağlık, gıda ve sosyal yardım dağıtmışız. Biz diyoruz ki Devlet millet için vardır.

Biz Türkiye’nin ertelenen rüyalarını gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin ertelenen rüyası tam ve sağlıklı bir demokrasidir, hukuktur, adalettir. Bunu başarmaya mecburuz. Eğitimden iş sahalarına, ekonomiden uluslararası ilişkilere kadar halkın rüyası; haksız rekabetin önlenmesi, herkese fırsat ve imkân eşitliği sağlanmasıdır. Ayrım yapmadan, ayrıcalık sağlamadan el ele bu millet için çalışmak zorundayız. Sayın Başbakanımızın ifadesiyle “Adalet yayıldıkça, kalkınma gerçekleştikçe millet ülkesini daha çok sevecektir.” Bütün gayretimiz bu sevgi köprüsünü kurmaktır.

Kavga ve gürültüden uzak, vatandaşımızın derdiyle dertlenen, halka hizmeti hakka hizmet sayan bir anlayışla hizmet etmektir. AK Parti yerel yönetimlerin sorunlarının üstesinden gelme azim ve kararlılığını bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

Halkımız çalışanın, kendine hizmet edenin hakkını teslim eder. 22 temmuzda kendine hizmet edenleri mahcup etmeyen bu kadirşinas insanlar 29 martta da aynı heyecanı bizimle paylaşacaktır.

Adayımız Kenan ÖZAYDIN’a desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. Haydi DERİK Ele ele gönül gönüle daha aydınlık yarınlara, diyor selam ve saygılarımı sunuyorum.”
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum