20 Mart 2009

Toplantı Salonu Bulunmayan Üniversite İlk Senato Toplantısını Rektörlük Makamında Yaptı

Mardin Artuklu Üniversitesi, toplantı salonu bulunmadığı için ilk senato toplantısını, rektörlük makamında yaptı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesenato.jpg
Mardin Artuklu Üniversitesi, toplantı salonu bulunmadığı için ilk senato toplantısını, rektörlük makamında yaptı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, senato toplantısı öncesi basın mensuplarına üniversitenin yapılanma süreci hakkında bilgi verdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu'nun ilk toplantısında gündem konuları olarak akademik kadroların görevlendirilmeleri konusunun ele alınacağını ifade eden Rektör Omay, yapılanma sürecinde işlerinin zor olduğunu, yorulmadan ve koşturmadan başarıya ulaşmanın imkansız olduğunun farkında olduklarını dikkat çekti.

Göreve geldiklerinde kendilerine kısa, orta ve uzun vadelerde olmak üzere üç ayrı bir yapılanma süreci çizdiklerini anlatan Omay, "Senatomuz bu ilk toplantısında kısa vadeli çözülmesi gereken sorunları ele alacağız. Burada bir süre önce üniversite bünyesine aldığımız öğretim görevlilerinin görev dağılımını görüşeceğiz. Kadromuzu deneyimli, öğretim görevlilerinden oluşturmayı amaçlıyoruz. Birçok üniversitenin kuruluşunda yer alan Prof. Dr. Gürbüz Aksoy'u rektör yardımcılığına atayarak deneyim ve tecrübelerinden büyük ölçüde yararlanacağız. Dicle Üniversitesi bünyesinde eğitim hizmetini sürdüren Mimarlık- Mühendislik Fakültesi'nin Dekanı olan Prof. Dr. Mehmet Akın'ın deneyimlerinden yararlanarak, fakülteyi bir an önce Mardin'e taşımak ve büyütmek istiyoruz. Tarihi ve mimari açıdan Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan Mardin’in bu fakülteye ihtiyacı var. Üniversite senatosu olarak önceliklerimize göre diğer fakülteleri de hayata geçirerek üniversitemizi beş yıl içerisinde beş bin öğrenci kapasitesine çıkaracağız."dedi.

Üniversitenin yerleşke planı hakkında da bilgi veren Rektör Omay, üniversite bünyesinde açılması düşünülen Doğu Dilleri olan Aremice, Kürtçe ve Farsca Bölümleri için istişare toplantılarının yapılarak altyapı çalışmalarının son aşamaya gelindiğini dikkat çekti. Bu bölümlerin açılması için hazırlanan raporun bitme aşamasına geldiğini anlatan Omay, göreve geldikleri süre zarfında üniversitenin çok hızlı bir büyüme kaydettiğini ve bu büyümenin hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.

Üniversitelerin, öğrencilerin ve kentin entelektüel bilgi birikimini sağlayan ve besleyen kurumlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Omay, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak tarihi kentte önemli kültürel etkinliklere de imza atacaklarını sözlerine ekledi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/98B_rekt%C3%B6r.JPG
Senato Toplantısına Rektör Serdar Bedii Omay’ın yanında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Mimarlık- Mühendislik Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akın, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mesut Eriker, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cumali Keskin, Mardin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Hüseyin Haşimi Güneş ve Üniversitenin Genel Sekreteri Murat Dilmen katıldı.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum