8 Mart 2009

VALİ DURUER’DEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1231_maxi.JPG

Vali Durer, Türk Kadının seçme ve seçilme hakkını dünyada bir çak devletten önce aldığını hatırlattı. Duruer mesajında “Birleşmiş Milletler tarafından 1975 yılından bu yana 8 mart’ ın “dünya kadınlar günü” olarak kutlanmaya başlanmasından önce, ülkemizde kadınların toplum içindeki saygınlıklarını kazanması, kadın-erkek eşitliğinin benimsendiği, Türk medeni kanununda yapılan değişikliklerle ortaya konulmuştur.

bir çok Avrupa ülkesinden önce Türk kadını 5 aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur.

Türk kadını, toplum içinde üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirerek, modern Türkiye’nin simgesi, Cumhuriyetin teminatı ve toplumun dinamizmi olmuştur.

Toplumsal yaşamın her alanında kadına verilecek yer ve değerle, ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve kalkınması daha çabuk sağlanacaktır.

Dünya kadınları içinde, anaç yapısı, yüreğindeki büyük sevgi ve özverisi, eşine ve ailesine bağlılığı Türk kadınına bir ayrıcalık kazandırmıştır.

Türk kadınları başta olmak üzere, tüm dünya kadınlarının “dünya kadınlar günü” nü kutlar, kadınlarımızın, toplum içinde kendini ifade edebilen bir yaşam tarzına sahip olduğu, barış, dostluk ve hoşgörü içinde geçecek bir “dünya kadınlar günü” diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Hab.Nalan Sakıcı

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum