29 Nisan 2009

Mardin Forum Kızıltepe'de Toplanıyor

Mardin Forum OÇG “Önyargılar Giremez” başlıklı 6. Toplantısı 03 Mayıs 2009 Pazar günü 14.00-17.00 saatler arası Kızıltepe Buğday Pazarı Müzayede Salonu' (Buğday pazarı kat:2 Kızıltepe /Mardin )de düzenlenecek.
http://www.stgm.org.tr/images/1239286347ocg_forum_rs.jpg
Mardin Forum OÇG “Önyargılar Giremez” başlıklı 6. Toplantısı 03 Mayıs 2009 Pazar günü 14.00-17.00 saatler arası Kızıltepe Buğday Pazarı Müzayede Salonu' (Buğday pazarı kat:2 Kızıltepe /Mardin )de düzenlenecek.

Toplantıda gündem maddeleri “GAP Projesi Suyunun Mardin Ovasına Getirilmesi, Artuklu Üniversitesi ve Kızıltepe ve Gelecek FORUM 'un yer ve tarihinin belirlenmesi”konuları masaya yatırılacak.

Mardin Forum OÇG Temsilcisi Ayşe Elveren Mulla Esmaıl, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Evet, “ESKİ KÖYE YENİ ADET” getirmek istiyoruz. Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman , zaman değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. O halde eski adetlerimizi yargılamaktan çekinmeyelim. Bizi, sorunlarımızı dostça görüşerek çözmeye yönlendirecek yeni adetler edinelim. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim. “ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile yıl boyunca her ay yapacağımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık, sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak.”

Aylık toplantıların gündemini katılımcı kurumların belirlediğini söyleyen Mulla Esmail, “Mardin milletvekillerinin tümünün davetli olduğu toplantılara katılımlarını önemsiyoruz. İstiyoruz ki bizleri temsilen meclis çatısı altında olan vekillerimizle beş yılda bir değil de, her ay bir araya gelelim. Türkiye’nin ve( Mardin ) acil gündemlerini birlikte konuşalım(Mardin. )’in sesini meclise taşıyalım. Şimdiye kadar 23 ilde örgütlenmiş olan Forum’lara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hedefimiz, yakın gelecekte 81 ilin de kendi forumlarını oluşturması.

Çalışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.tbmmocg.net sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yolumuz uzun, işimiz zor ama, gelenek oluşturmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Toplantıya katılımınız başta olmak üzere her türlü desteğinize açığız.”diye konuştu.
Faraç Çobanoğlu-Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum