20 Mayıs 2009

Çiğnenebilen aspirin kalbinize daha iyi geliyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/05/20/aspirin.jpg
Çiğnenebilir Aspirin'in, tablet aspirinden daha iyi emilebildiği ve kandaki çözünme oranının daha yüksek olduğu bildirildi.

Yeni bir araştırma, çiğnenebilir aspirinin daha hızlı emildiğini ve tablet şeklindeki aspirinlerden daha etkili olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, bulguların kalp krizi hastalarının tedavisinde yeniliklere yol göstereceğini belirtiyorlar.

California Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, yaşları 20 ile 61 arasında değişen 14 kişiye farklı şekillerde aspirinler verdiler. Araştırmacılar, kandaki aspirin seviyesini ölçtüler ve çiğnenebilir aspirinin kandaki çözünme oranının çok yüksek ve hızlı olduğunu söylediler.

Koroner damar hastalığı bulunan kişilerde kan pıhtılaşmasını önlemek için 15 dakikada faaliyete geçiyor. Aspirinin kalp hastalıklarından koruyucu etkisinin kanı sulandırıcı, pıhtı oluşmasını ve damarların tıkanmasını engelleyici etkisi ile olduğu düşünülüyor. Bu şekilde hayati organların damarlarındaki olumlu etkileri ile kalp krizini, inme-felç gelişimi riskini önleyebiliyor. Koroner damar hastalarınay, felç ya da kalp krizi riskinin azalması için her gün 1 adet bebek aspirini (81 mg) içmeleri öneriliyor. (Kaynak: Populergazete.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum