20 Mayıs 2009

Kızıltepe'de KÖYDES seçimleri yenilendi

Kızıltepe İlçesi’nde Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri yenilendi. Kaymakamlık yetkilileri, Köy muhtarları ve il genel meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde ilçe kaymakamı Osman Tunç’da hazır bulundu.
http://www.mardinajans.com/resim/koy.JPG
Nisan ayında gerçekleştirilen ancak zamanından önce yapıldığı gerekçesi ile iptal edilip yenilenmesine karar verilen seçimlere ilgi büyüktü.
Köy Muhtarlarından oluşan delegeler, kendilerini iyi hizmet getireceklerine inandıkları adayları tespit etmek için sabahın erken saatlerinde seçim’in yapıldığı Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nin toplantı salonunun önünde yoğun kalabalık oluşturdular.

İki İl Meclisi üyesi ikisi de muhtar olmak üzere toplam 4 üyenin seçileceği seçimlere katılmak için adayların çokluğu dikkat çekti.

Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantıda adaylar, seçim saatine kadar kulis çalışmalarını sürdürdüler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Osman Tunç Köydes projesi kapsamında geride kalan dönem içerisinde görevde bulunan üyelere yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, “dönem içerisinde Kızıltepe'de bir çok hayırlı hizmetin vatandaşa yansıdığını hepimiz biliyoruz. Bugün seçimlerini gerçekleştirdiğimiz seçimlerde seçilecek olan arkadaşlarımızın da yapılacak hizmetlere katkıda bulunmak yönündeki heyecanlarını gözlemleyebiliyorum.”şeklinde konuştu.

KÖYDES seçimini çok önemseyen ve seçimleri kazanmak için sistematik bir çalışma yürütüğü iddia edilen DTP’nin yoğun kulis çalışmasına rağmen AK Partili İl Encümen Adayı Orhan Çeçen’in yapılan ilk seçimlere oranla daha fazla oy alması dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan Semimler sonucunda: İl Encümenlerinden Orhan Çeçen 114, Rıdvan Tarhan ise 77 oy aldı. Muhtar üyeler ise, Abdurrahman Saruhan 77, Ali İbrahimoğlu ise 66 oy alarak birlik üyeliğine seçilmeyi başardılar. İlk seçimde birlik üyeliğine seçilen Muhtar Muhittin Kızılkaya ise 4 oyla seçimi kaybederek üyeliğe seçilemedi.

Birlik seçimlerini divan kurulu üyeliği Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, Kaymakamlık Özel İdare Müdürü Mesut Özmen, Özel İdare Köydes Mali işler müdürü Metin Bayraktar’dan oluştu.

Seçim sonucunda Birlik Üyeliğine en fazla oy oranını alarak rakiplerine fark atıp yeniden seçilmeyi başaran AK Partili İl Encümen Üyesi Orhan Çeçen, "Halkımız hizmetin AK Parti ile geleceğini biliyor. Bu manada seçim öncesi seçmenimiz olan muhtarlarla bir dizi ziyaretlerde biraraya geldik. Yapmak istediklerimizi ve hedeflerimizi ortaya koyduk. Başarılı olduğumuzu neticelenmiş olan bu seçimin ardından anlamış olduk. Partimizi ve bizlere çok önemli bir teveccühte bulunarak oy veren herkese bir kerede sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Önceki seçimlere oranla oylarımızı katladık. Şimdilik iş zamanı vize verilen desteğe hizmetle karşılık vermenin zamanıdır." şeklinde konuştu.
www.mardinajans.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum