22 Mayıs 2009

Mardin, Amerika’da Tanıtılacak

Mardin, Amerika’da düzenlenecek olan Türk Festivali sayesinde son bir yıl içinde üçüncü kez uluslararası düzeyde tanıtılacak.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemerdin.jpg
Mardin, Amerika’da düzenlenecek olan Türk Festivali sayesinde son bir yıl içinde üçüncü kez uluslararası düzeyde tanıtılacak. 2003 yılından beri Chicago Başkonsolosluğu ve TACA (Türk Amerikan Kültür Derneği) tarafından organize edilen Chicago Türk Festivali bu sene de Chicago Daley Plaza Merkezi’nde düzenleniyor. Festivale binlerce Chicagolu ve Amerikalının katılması bekleniyor.

Amerikalılara Türk kültürünü tanıtmak için önemli bir organizasyon olan Chicago Türk festivaline Chicago ve komşu eyaletlerden yoğun bir katılım bekleniyor.

Mardin’in en üst seviyede tanıtımının yapılacağı Türk Festivali’ne ikinci kez katılacağını söyleyen Vali Yardımcısı Murat Girgin, son yıllarda köklü tarihi ve yöresel değerleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Mardin'in son üç yıl içinde üçüncü kez Amerika’da tanıtılacağını söyledi. Son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Girgin, ilin dünya turizm merkezi olması yolunda önemli adımlar atıldığını kaydetti. Girgin, 4 gün devam edecek etkinlikte Mardin'in tarihi mimarisinin yanında el sanatlarının, yöresel ve tarihi zenginliklerinin, folklor ve mutfak yapısının, Amerikalılar başta olmak üzere, yabancı misyon ve medyaya tanıtılacağını belirtti.

Girgin, 27-30 Mayıs günleri arasında Chicago’da yapılacak tanıtımın Mardin'in turizm alanındaki hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

Bu sene 7. si gerçekleştirilecek olan Chicago Turkish Festival Chicago şehir
merkezinin en kalabalık yerlerden Daley Plaza da gerçekleşecek. 27 -30 Mayıs tarihleri arasında sabah 10 - akşam 6 arasında gerçekleştirilecek festivale Chicago ve çevresinde yaşayan yüz binlerce Türk ve Amerikan izleyicinin katılması bekleniyor.

Festival alanına giriş geleneksel Safranbolu evi görünümlü kapıdan yapılacak. İstanbul ve Chicago'dan nefes kesici slide gösterilerinin yer alacağı etkinlikte Türk kültürünü yansıtan moda showları, dans gösterileri, Türk müzikleri, semazen gösterileri ve daha birçok sürpriz yer alacak. Festival alanında Türk yemekleri, baklava, kebap, döner, Kahramanmaraş dondurması gibi Türk yiyecekleri de satın alınabilecek. Ayrıca etkinlikte çocuklara özel aktiviteler de yer alacak. Amerikan Medyası tarafından da takip edilen festivalin geçen senelerde yaklaşık 10 milyon Amerikalıya ulaşıldığı tahmin edilmektedir.

Mardin’den Türk Chicago Festivaline, Vali Yardımcısı Murat Girgin’in yanında Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay, Ahşap Ustası Kadri Başçı, Telkari Ustası Suphi Hindiyerli, Bakırcı Ustası Hasan Özcan, Taş Ustası Nihat Göksü ve Mardin Life Dergisinden Nezir Güneş katılacak.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum