16 Mayıs 2009

Mardin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Eğitim Seferberliği…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/egitim.gif
Mazıdağı İlçesi Bilge Köyünde 04.05.2009 tarihinde meydana gelen Mardin’i olduğu kadar tüm Türkiye’yi de derin bir üzüntüye boğan hadise ilgili görsel ve yazılı basında çıkan haberlerin gerçeklerden uzaklığı ve kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturması üzerine Mardin Valisi Hasan Duruer bir açıklama yaptı.

Yaşanan hadisenin tek bir sebebe bağlı olarak değil birçok karmaşık sebebe bağlı olduğu kanısı kamuoyunda kabul görse de temel sebebin CEHALET olduğunu vurgulayan Vali Hasan Duruer, “Cehaletin yok edilmesinde eğitimin önemi hiç kuşkusuz herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ülkemizde problem olarak görülen pek çok olayın temel nedeni eğitim eksikliği olup, eğitimde hedeflenen düzeye gelmek için yoğun bir çaba sarf edilmektedir.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Mardin Valiliği’nin imkanları en üst düzeyde kullanılarak İlimizdeki eğitimin kalitesinin artırılması için özellikle son yıllarda hızlı ve yoğun çalışmalar yapıldığını aktaran Vali Hasan Duruer, “Bu bağlamda sadece devlet imkanları ile ilimizin eğitim ve fiziki yapı eksikliklerinin bir çırpıda giderilmesi mümkün olamayıp eğitim sorunlarının ivedilikle çözümünde gönüllü kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize büyük görevler düşmektedir. İlimizdeki eğitim alanındaki ihtiyaçlarımızın giderilmesinde siz Saygıdeğer Hayırseverlerimiz, Kurumlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın desteklerini esirgemeyecekleri düşüncesi ile her türlü eğitim projesinde işbirliğine hazır olduğumuzu belirtir, “ şeklinde konuştu.
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/egitim1.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/egitim2.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum