4 Mayıs 2009

Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi Çalıştayı Mardin’de Yapıldı.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/2023.gif
2023 yılında dünyadaki gelişmelere paralel olarak, “Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik, İç Siyaset, Ekonomi, Eğitim-Bilim- Teknoloji ve Kültür” alanlarında Türkiye’nin nasıl bir vizyona sahip olması gerektiği konusunda öneriler geliştirmek, bu vizyona ulaşmak için belirlenecek hedefler ve uygulanacak politikalar hakkında “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi Çalıştayı” Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Av. M. Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Vali Yardımcıları Murat Girgin, Ferhat Özen, Türk Aysa Strateji Araştırma Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy, E. Büyükelçiler Ümit Palamir ve Ömür Orhun, Prof. Dr. Hasan Selçuk ve Dr. Abdullah Özkan’ın katıldığı toplantıya çok sayıda kurum müdürü, vatandaş ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar önündeki zaman sürecinde bazı önemli atılımlar gerçekleşmesi gerekmektedir. Gerek dış politika alanında gerekse siyasi, teknoloji, ekonomik ve kültürel alanda belirlenecek olan hedef ve vizyona tüm kurumlar tarafından eşgüdüm sağlanarak uygulanabilecektir.” dedi.

Toplantıda Mardin’in, Ülkemizde başka ille kıyaslanamayacak kadar çok zengin tarihi potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Hasan Duruer; “ Mardin çok zengin tarihi potansiyele sahip olduğu için kültür envanterini çıkarılamamış bile. Mardin ilimiz sahip olduğu Kültür potansiyeli bakamından Türkiye’de kıyaslanacak bir il görmüyorum. Ancak Toledo. Venedik. Kordoba ile kıyaslanabilir.” dedi.

Kentsel yenileme restorasyon projesi kapsamında tescilli veya taş yapıları dışında, alanda bulunan kaçak yapılarını yıkacaklarını belirten Vali Hasan Duruer şöyle devam etti “ Tarihi, kültür ve inanç turizmi konusunda çok zengin bir kapasiteye sahibiz. Bu kapsamda Mardin ilimizde turizmin canlanması için kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdik, son yıllarda yenilebilen enerji kaynakları arasında bulunan güneş enerjisinin uygulanabilecek illerin arasında 3. sıradayız, . İlimizde Havayolu, demiryolunun olması ve açılacak Nusaybin Sınır kapısından sonra ekonomik anlamda ciddi bir avantaj sağlanacaktır. Bunun yanı sıra GAP sulama kanallarının tamamlanmasıyla 108.411 hektarlık olan tarım sulanabilir hale gelecek ve böylece ildeki tüm tarımsal oranını %46’sı sulu tarım olacaktır ”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum