27 Haziran 2009

Bilge Köyü'nde Şehit Olan İmam, Sevgi Köprüsü Oluşmasına Vesile Oldu

Regaip Kandili nedeniyle Mardin'de düzenlenen programa katılan Bilge köyünün imamı Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan, oğlunun Mardin'de şehit edilmesinin, Ankara ile Mardin arasında sevgi köprüsü oluşmasına vesile olduğunu söyledi.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/780/bilge-koyu-nde-sehit-olan-imam-sevgi-koprusu-1702780_o.jpg
Bilge köyünde şehit edilen köy imamı Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan ile Bilge köyü muntarı Abdurrahman Çelebi, Regaip Kandili vesilesiyle bir araya geldi.

Mardin'in Yenişehir semtinde bulunan Fuat Yağcı Camii'nde düzenlenen kandil programına katılan imam Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan ile Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, okunan Mevlit ve Kuran-ı Kerim'in ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Yan yana oturan İzzet Ozan ile muhtar Abdurrahman Çelebi'yi vatandaşlar teselli etti. Program sonunda vatandaşlar imam Ozan'ın babası İzzet Ozan ile muhtar Abdurrahman Çelebi'yi adeta bağırlarına bastı.

Program sonunda bir açıklama yapan Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, böyle mübarek günde, Kazım Ozan'ın babası ile Bilge köylülerini bir arada getiren herkese teşekkür etti. Bu gecede okunan Mevlid'i Şerif'in Bilge köyündeki olayda ölenler için ithaf edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Müftü Kızılkaya, "Ancak orada vefat eden 44 kardeşimizin ve din görevlimizin vefatına çok üzüldük. Böyle bir programın tertip edilmesi her iki aile arasında dostlukların pekişmesine vesile olacaktır." dedi.

"Kazım Ozan, Ankara ve Mardin sevgi köprüsüne vesile oldu"

Bilge köyünde şehit olan Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan ise, "Bizi bu mübarek günde bir araya getirenlere teşekkür ediyorum. Benim oğlumun burada şehit edilmesi Ankara ve Mardin arasında sevgi köprüsünün kurulmasına vesile oldu. Artık sevgi ve hoşgörü olsun. Artık bu olaylar yaşanmasın." dedi.

"Keşke bizden üç kişi daha ölseydi de hocamız ölmeseydi"

Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi de, imam Kazım Ozan'ın, batı ile doğunun kaynaşmasına vesile olduğunu söyledi. Çelebi, "Bugün bizim için sanki ölülerimiz mezardan kalkmış gibi. Herkes onlar için dua etti. Ölen hocamızı hiçbir zaman unutmayacağız. Bizden üç kişi daha gitseydi, hocamız gitmeseydi biz razıydık. Hocamızı kardeşimizden daha çok seviyorduk. Hocamız Mardin için bir tarih olmuştur" şeklinde konuştu.

Daha sonra okunan dualardan sonra camide toplanan vatandaşlar, imam Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan ile Bilge köyü mutarı Abdurrahman Çelebi'ye başsağlığı dileyerek kandillerini kutladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum