24 Haziran 2009

GSM'cilerin gözü memurun 'cep'inde

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/24/gsm.jpg
Cep telefonu operatörleri arasındaki 'kamu' pastasından pay alma yarışı iyice kızıştı. Avea, kamu çalışanlarına sunduğu grup için sınırsız görüşme tarifesine, her yöne 35 liraya 1.200 dakika kampanyasıyla nazire yapan Turkcell'e gecikmeli de olsa cevap verdi: 30 liraya toplam 1500 dakika görüşme.

Bu sürenin 1.250 dakikası grup içi görüşmelere, 250 dakikası ise bunun dışında kalan görüşmelere veriliyor.

İki şirket arasındaki kriz, Avea'nın vergiler dahil 66 liraya her yöne sınırsız kampanyası ile patlak vermişti. Avea'nın yoğun ilgi gören tarifesi bazı teknik aksaklıklar ve suistimallerden dolayı randımanlı çalışmamış, şirket de rakibini 'port' tahsis etmemekle suçlamıştı. Turkcell de Avea'yı plansız bir işe kalkışmakla itham etmişti. Bu noktadan sonra aylık 35 liraya her yöne 1.200 dakika tarifesini duyuran Turkcell, kamuda güçlü bir konuma sahip olan rakibinden bir hayli abone koparmıştı.

Kamu pastasındaki dağılmayı gören Avea, müşterilerini elinde tutmak için 30 liralık tarifesini duyurdu. Ancak söz konusu fiyata toplam 1.500 dakika verilen ücretsiz konuşmanın 1.250 dakikası grup içi olarak tanımlanmış durumda. Bu ücret mukabilinde grup dışına yapılabilecek konuşma süresi ise 250 dakika. Sektör uzmanları bu durumun tarifenin yumuşak karnını oluşturduğunu belirtirken, yine de uzun süredir kamu tarifesini kullananlar açısından getirdiği avantajlar bulunduğunu ifade ediyor.
http://medya.zaman.com.tr/2009/06/24/hat2.jpg

Bu arada numara taşınma serbestisinden sonra müşterisini kaybetmek istemeyen, rakip firmadan abone kapmaya çalışan GSM operatörleri arasında yaşanan rekabet tüketiciye olumlu yansıyor. GSM operatörleri, bedava kontör ve dakikadan sonra özellikle giyim sektöründe yapılan alışverişlerde yüzde 50'ye ulaşan indirim rekabetine girdi. Bugüne kadar bedava kontör ve dakika veren, belirli günlerde bedava konuşma imkanları tanıyan operatörler, müşterilerine anlaşmalı oldukları firmalarda indirim imkanı da sunuyor. Anlaşmalı firmalardan yapılan alışveriş ve hizmet alımlarında, uçak biletlerinde yüzde 10, otomobil satışlarında yüzde 5, giyimde yüzde 20, gözlüklerde yüzde 25, bilgisayarda yüzde 10 indirim sağlarken, tatil, fast food, spor giyim, kargo, otellerde birçok cazip imkanlar tanıyor.
ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum