15 Haziran 2009

Metrobüse binişlerde aktarma kalktı

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/151920090305095958107.jpg
1 Haziran'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 5 ile 16 oranında zam yapan İETT'den vatandaşa bir kötü haber daha. Metrobüslere geçişlerde aktarma kalktı.

İETT Genel Müdürlüğü, Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattına Akbil'li geçişlerde yüzde 50 indirimli aktarma uygulamasını kaldırılarak tam ücret uygulamasına geçti.

Bundan önce Akbil kullanan yolcular 1,5 TL'den ücretlendirilen ilk binişlerin ardından 2 saat içinde kullandıkları 5 aktarma için 85 kuruş ücret ödüyordu. Bu uygulama artık sona erdi ve metrobüse her binişte 1.5 TL ödenecek. Aynı uygulama öğrenci tarifesi için de geçerli.

Metrobüs dışındaki ulaşım araçlarında ise indirimli aktarma uygulamasının sürdüğü öğrenilirken, İETT'den aktarma ücretlerinin kaldırılmasının gerekçesiyle ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Etiketler: iett katarma akbil metrobüs

(Haber 7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum