16 Haziran 2009

Nusaybin'de camı sağlam okul kalmadı

2008 – 2009 Eğitim öğretimin sezonun sona ermesiyle birlikte dün gece saatlerinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir çok okulun camı kırıldığı açıklandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifenusaybincam.jpg
Arif Altunkaynak - Nusaybin
2008 – 2009 Eğitim öğretimin sezonun sona ermesiyle birlikte dün gece saatlerinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir çok okulun camı kırıldığı açıklandı.
Geçtiğimiz Cuma gününde okulların tatil edilmesiyle Nusaybin’de 24 bin öğrenci yıl sonu tatile çıktı. Bu gün sabah saatlerinde okula gelen Fatih Sultan Mehmet, Cumhuriyet ve Zeynelabidin ilköğretim okulları idarecileri, okul camlarının kırıldığını gördü.

Okullara gelen İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, cam kırılmasıyla ilgili mahallelerde soruşturma başlattı.

Okulların tatil edilmesinden sonra okul binalarında yaşanan cam kırılma olaylarıyla ilgili muhabirimize açıklama yapan ilçe kaymakamı Yücel Gemici, ailelerin çocuklarına sahip çıkmamasından yakındı.

Okullardaki cam kırılma olaylarının kasıtlı olduğunu düşündüğünü bildiren Kaymakam Gemici; “okulların kapanmasıyla birlikte okul binalardaki camları kıranların Eğitim – öğretime inanan insanlar olduğunu düşünmüyorum. Söz konusu olayla ilgili ilçe Emniyet müdürlüğümüz gerekli tahkikatı yaparak sorumluları tespit edecek ve gerekli zarar ailelerinden karşılanacaktır. Bu konun bizzat takipçisi olacağım. Ailelerin, milletin ortak malına sahip çıkması konusunda çocuklarını eğitmesi gerekir” dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum